Türkiye’nin ilk Yahudi çalışmaları merkezi kuruldu

Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışma Derneği (TUİÇ) bünyesinde Yahudi çalışmaları merkezi kuruldu. Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan Yahudi Çalışmaları Merkezi (YAÇAM) bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrencilere ve araştırmacılara kapılarını açıyor.

YAÇAM (Yahudi Çalışmaları Merkezi), TUİÇ bünyesinde kurularak geçmişten bugüne kadar uzanan Yahudi tarihini ve bu tarih yolculuğunda yer alan başta Türkler olmak üzere tüm dünya ile ilişkilerini detaylarıyla ele almayı planlıyor.

Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan bu merkezin özellikle üniversite öğrencileri tarafından ‘sivil inisiyatif’ alınarak kurulduğunu ifade eden TUİÇ Derneği Başkanı Burak Yalım “Asırlardır ilişkilerimizin bulunduğu Yahudilerle bu tarihsel arka planın yeniden incelenmesi ve bu alanda çok yönlü araştırmalar yapılabilmesi için biz bu merkezi kurduk” dedi.

Yahudi çalışmaları merkezi kurma fikrinin özellikle üniversite öğrencileri tarafından kendilerine geldiğinin altını çizen Yalım “Yahudilik ve Yahudi tarihi gibi konularda çalışmalar yapan arkadaşlarımızın taleplerini de dikkate alarak bu alanda araştırma yapmak isteyenler için yeni bir kapı açtık. Bu merkezin önemli işler çıkaracağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Yahudi Çalışmaları Merkezi aynı zamanda İsrail'deki üniversiteler, araştırma merkezleri, basın ve yayın kuruluşları, STK'lar ve dini kurumlar ile Türkiye’de ki benzer kuruluşlar arasında ortak bir bağ kurmayı ve sosyal etkileşim sağlamayı hedefliyor.

TUİÇ bünyesinde YAÇAM dışında Avrasya, Yakın Doğu, Balkan ve Latin Amerika çalışmaları merkezleri yer alıyor. (EE)

Kategoriler

Güncel Yaşam