Altın Palmiye için yarış başladı

26 Mayıs’a kadar sürecek olan 66. Cannes Film Festivali Avustralyalı yönetmenliğini Baz Luhrmann’ın ve başrolü ise Leonardo di Caprio’nun üstlendiği ‘The Great Gatsby’ filminin yarışma dışı özel gösterimiyle başladı.

Bu sene festivalin jüri başkanlığını Amerikalı ünlü yönetmen Steven Spielberg yapıyor. Spielberg, bir Fransız radyo kanalına yaptığı açıklamada bu yılki festivalin jüri başkanlığını üstlenmekten ötürü büyük onur duyduğunu söyledi. İlk defa bir festivalde jüri başkanlığı yapacak olan Spielberg sinema sektöründe yaratıcılığa saygı gösterdiği için Fransız sinemasından övgüyle söz etti.

Altın Palmiye için toplam 20 filmin yarışacağı festivalin jüri üyeleri arasında Avustralyalı ünlü oyuncu Nicole Kidman da yer alıyor. Festival sarayındaki açılış gecesinde ise sunuculuğu ünlü Fransız sinema sanatçısı Audrey Tautou yapacak. 

66. Cannes Film Festivali’nin ‘onur konuğu’ ise dünyaca ünlü Fransız oyuncu Alain Delon. Sinema sektöründen on bin kişinin katıldığı festivalde yaklaşık 100 ülkeden 4 bine yakın film pazarlanırken bunlardan 1500’ü için özel gösterim düzenlenecek. Festival sırasında pazarlanan filmlerin toplam cirosu 1 milyar dolara ulaşmış durumda. 

Dünya pazarında önemli bir role sahip olan Hindistan sinemasının 100. yılı da bu yıl çeşitli etkinliklerle yine Cannes’da kutlanacak.  (ZE/FGD)

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema