“Sükût Suikastı”

Geçtiğimiz hafta, Taraf gazetesinden Mehmet Baransu, çok çarpıcı ve bir yanıyla Türkiye tarihi için çok tanıdık bir iddia attı ortaya: “azınlık sermayesinin cinayet yoluyla devralınması”. Ana akım medyanın hiç üstüne gitmediği bu olay, Türkiye’de azınlıklara karşı işlenen diğer birçok suç gibi “sükut suikastı”na mı uğrayacak, hep birlikte göreceğiz. Bu ve benzeri olayların açığa çıkması umuduyla bu haftanın şapgir’i sizlerle…

 



Siz de şapgir’e destek vermek, yazılarınızı bizle paylaşmak istersenizagos.sapgir@gmail.com adresinden bize ulaşabilirsiniz. Twitter’da @AgosSapgir hesabından yazıları takip edebilir, yorumlarınızı bize iletebilirsiniz.


Behzat Ç.’yi nasıl bilirdik?

Özgün Çağlar, bir hafta önce final yapan Behzat Ç.’yi Metin Üstündağ, Erkan Goloğlu, Şermin Terzi, Vedat Özdemiroğlu, Janet Barış, Gökhan Kaya, Murat Meriç ve Pınar Aktaş’la konuştu.

Sir Alex Ferguson: Zirveyi Yaratan Adam

39 yıldır yönetici olarak futbolun içinde olan Sir Alex Ferguson, 1986 yılından beri başında olduğu Manchester United’ta emekliliğini açıkladı. “Sadece başarı değil, kusursuz bir gelenek yaratan” bu futbol dehasını Alper Öcal yazdı.

İstanbul sürgünü Armıdanlı Hagop

Gizem Asya Genç, Türkiye taşra edebiyatının en önemli kalemlerinden, içinde köyle yaşayan, İstanbul’la kavgalı Hagop Mıntzuri’yi yazdı.

Şebnem Ferah’ı Beklemenin Yedinci Başlangıcı

Şebnem Ferah ile tanışmak, birçoğumuz için sabırsız, uzun bekleyişler de demek. Bu bekleyişlerden birisi daha müzisyenin yedinci stüdyo albümü Od ile son buluyor. Sertan Şentürk yazdı.

Fakir ama gururlu bir mutfak: Cucina Povera

Levent Özata, koca Roma İmparatorluğu’nun yaratamadığı saray mutfağının yerini dolduran fakir mutfağı cucina povera’yı, bu mutfağın en ünlüsü Rigatoni con Pajata’nın tarifiyle yazdı.

İdeoloji ve İktisat'ın Duvarları-I

Orkun Saka, iktisatla uğraşan bilim insanları arasında “ideolojik arınmışlık” yanılgısının ne kadar yaygın olduğu ve nelere mal olabileceğini Harvard Üniversitesi’ndeki bir vakadan yola çıkarak anlatıyor.

Milyarderin Sirkesi

Levon Bağış, dünyanın en pahalı şarabının “olağanüstü ortaya çıkış öyküsünü, üzerinde dolaşan şüpheleri usta işi bir kurgu ile pek çok bilgi ve alıntı ile süsleyerek önümüze koyan” Benjamin Wallace’ın ‘Milyarderin Sirkesi’ kitabını yazdı.

Londra’da Bir İngiliz Askerinin Öldürülmesi Terörizm Midir?

23 Mayıs’ta bir İngiliz askeri, Londra'nın göbeğinde iki Müslüman tarafından, Müslümanlara yaptıklarından ötürü İngiliz hükümetinden öç almak istedikleri için bu cinayeti işlediklerini ifade edilerek öldürüldü. İngiliz basını ve hükümeti, hiç vakit kaybetmeden olayı bir terör eylemi olarak niteledi. Glenn Greenwald, bu vesileyle terörizm kavramının ne manaya geldiğinin tartışılması gerektiği görüşünde. Halit Yerlikhan çevirdi.

 

 

 

 

Kategoriler

Şapgir