"Görüşme Sonuçlarını Halk Değerlendirecek"

Taksim Dayanışması, Başbakan ile yapılan görüşmenin ardından açıklama yaptı. Dayanışma “Son kararı halkla beraber vereceğiz” açıklamasını yaptı.

Taksim Dayanışması’nın sabah saatlerinde yaptığı açıklama şu şekilde;

“Taksim Dayanışması’nın bugüne kadar bütün kararları tüm bileşenleri ve halk katılımıyla alındı. Bu akşam Başbakan’ın daveti üzerine, Türkiye ’nin her yerinde günlerdir sokaklarda, meydanlarda beraberce haykırdığımız taleplerimiz, arkadaşlarımız tarafından bir kez daha iletilmiştir. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da sürece dair tüm kararlar hep birlikte alınacaktır. Arkadaşlarımız Taksim’e döndükten sonra görüşmeyle ilgili daha detaylı bilgiler paylaşılacaktır.”

Dün gece görüşme yapıldı

Taksim Dayanışması temsilcileri ve sanatçılar dün akşam saatlerinde Başbakan ile görüştü.

Toplantı sonrası hükümet adına açıklama yapan Hüseyin Çelik yargı süreci bitene kadar Gezi Parkı’yla ilgili bir tasarrufta bulunulmayacağını ve yargı kararı hükümet lehine olsa bile bir halk oylamasına gidileceğini bildirdi.

Görüşmeye katılan sanatçılardan Halit Ergenç Erdoğan’ın şiddet uygulayanların yasal olarak cezalandıracaklarını da dile getirdiğini belirtti ve hükümetin Gezi Parkı’ndakilerin evlerine gitmelerini istediğini söyledi.

Taksim Dayanışması’ndan Tayfun Kahraman da benzer şekilde Başbakan Erdoğan’ın yargı süreci bitene kadar projenin uygulanması yönünde bir girişim olmayacağını söylediğini duyurdu.

Kahraman, “Konu tamamen parka, yaşam alanına saygı olarak başladı. Oradaki duyarlı insanlar bu süreci değerlendireceklerdir. Kendilerine olumlu yaklaşımı onlar da aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir” diye konuştu.  (ug)

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

nöbet dayanışma