Ertuğrul Günay’ın gündemin AKP’den istifa yok

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, partisinden istifa etmeyi düşünmediğini açıkladı. Günay, “İhraç bekliyor musunuz?” sorusuna, “Tatsız işler konuşmayalım” cevabını verdi.

AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay,  bugün öğreln saatlerinde TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerini ve hükümetin tutumunu değerlendirdi. Bir gazetecinin “AKP’de siyaset yapmaya devam edecek misiniz?” sorusu üzerine Günay, “Elbette, ben AK Parti’ye çok zor dönemlerde geldim. Seçkincilerin toplumu korkutmaya kalkıştığı bir dönemde geldim. Hangi amaçla, hangi niyetle olursa olsun, bir başka korku döneminde ya da korkutma çabası karşısında da, sesimi kısmak niyetinde değilim ve AK Parti’nin büyük kitlesinin benim gibi düşündüğünü zannediyorum.

Yani İstanbul’da baştan beri benim itiraz ettiğim İstanbul’un minareleri ile yarışan yüksek yapılara, İstanbul’daki yapılaşmaya ve insanların özgürlüklerini özgürce kullanmasına dönük benim taleplerim AK Parti’nin vicdanının da talepleridir. Onlarla birlikte, onlardan güç ve destek alıyorum. Bunları içeride söylemem, dışarıda söylememem konusunda iyi niyetli telkinler var. Ama ben, gördüğü yanlışa itiraz edebilen insanlar, seslerini topluma duyururlarsa burası demokratik bir siyasal kurumdur, görüntüsü vereceğine inandığım için bu tavrım ile de AK Parti’ye katkı yaptığımı sandığım için bunları herkesle paylaşıyorum” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “Yani istifa yok” sözleri üzerine Günay, “Sizi belki hayal kırıklığına uğratıyorum bugün” diyerek gülümsedi.

Günay, partisinden ihraç edilir mi?

Partiden bir ihraç bekleyip beklemediğinin sorulmasına karşılık Günay, “Arkadaşlar tatsız işler konuşmayalım. Ben başından beri ne kadar güzel şeyler söylemeye, herkesle ilgili sakinlik, adalet, merhamet dolu davranışlara göndermeler ve yönlendirmeler yapmaya çalışıyorum. Kimsenin aklına kötü şeyler getirmeyin” dedi.

“Siz şu anda partinizin duran adamı mısınız?” sorusuna Günay, “Bazen duruyor gibi gözükürsünüz ama derinden yürüyorsunuzdur” cevabını verdi.

(CİHAN)

Kategoriler

Genel