Levent Kırca'nın Başbakan'a yanıtı gecikmedi

Başbakan Erdoğan, partisinin dünkü Meclis Grup Toplantısında isim vermeden Levent Kırca'yı eleştirdi. Erdoğan, Gezi parkı olayları için ''İstanbul kurtarılmıştır'' ve ''Başbakan'ın sonu Menderes gibi olacak'' sözlerini kullanan Levent Kırca'yı sert bir dille eleştirdi. Kırca ise, ''Eğer bana bir şey olursa bunun sorumlusu Başbakan Erdoğan'dır'' diye cevap verdi

Levent Kırca, Ulusal Kanal'daki 'Haber Masası' programında Başbakan'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına cevap verdi. Kırca, 'Buradan savcı ve yargıçlara sesleniyorum, bana bir şey olursa bunun sorumlusu Başbakan'dır. Başıma bir şey gelirse devrimci kardeşlerim korkmadan yollarına devam etsinler' dedi.

Gezi Parkı olayları için ise Kırca, ''Kanunsuz bir şey yapmadım aynı sözleri bugün de söylüyorum, Ben Cumhuriyeti savundum, bunu savunmak suçsa bu suçu işlemeye devam edeceğim' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın sanatçılara karşı önyargılı bir tutum içerisinde olduğunu savunan Kırca,  Erdoğan'ın önce Fazıl Say'ı hedef aldığını, ardından Mehmet Ali Alabora'yı, şimdi de kendisini hedef gösterdiğini ileri sürdü. (AK)

Kaynak : Hürriyet

Kategoriler

Genel