Mısır’da gazeteciler hedefte

Mısır'da görev yapan gazeteciler Murat Uslu, Zafer Karakaş, Fatih Er ve Tufan Güzelgün güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

Uygar Gültekin
uygargultekin@agos.com.tr

Star Televizyonu'nda muhabir olarak görev yapan Murat Uslu ile kameraman Zafer Karakaş, başkent Kahire'de çekim yaptıkları sırada ordu güçleri tarafından gözaltına alındı.

Uslu ile Karakaş'ın, gözaltına alındıktan sonra diğer meslektaşları ile çalıştıkları kuruluşu telefonla aradığı öğrenildi.

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği yetkilileri, söz konusu olay ile ilgili çalışma başlattıklarını, Uslu ve Karakaş'ın gözaltında tutulduğu yeri tespit etmeye çalıştıklarını ve söz konusu gazetecilerin serbest bırakılması için Mısır makamlarıyla temasa geçildiğini ifade etti.

Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Star TV muhabiri Murat Uslu ve kameraman Zafer Karakaş'ın Mısır ordusu tarafından gözaltına alındığı haberi üzerine, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç gazetecilerin can güvenliklerinin sağlanarak, en kısa sürede bırakılmaları konusunda Dışişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

A Haber muhabiri ve kameramanı da gözaltında

Mısır'da Nasır City bölgesinde çekimden dönen A Haber televizyon kanalı muhabiri Fatih Er ve kameraman Tufan Güzelgün gözaltına alındı.

TRT ekibi ile bölgede çekimden dönen Er ve Güzelgün, Mısır Yabancı Basın Merkezi'nden akreditasyonları ve basın kartları bulunmadığı gerekçesiyle askerler tarafından gözaltına alındılar. ( UG/AK )

Kategoriler

Genel