Kocamustafapaşa saldırganları: Ramazan Ramazan ne yapıyorsunuz kâfirler!

Fatih Kocamustafapaşa’da, kimliği belirsiz kişiler tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için toplanan, çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan kitle, eli sopalı bir grup tarafından saldırıya uğradı. Olayda bir kişi kafasına aldığı sopa darbeleriyle yaralandı.

EMRE ERTANİ  
emreertani@agos.com.tr

Anmaya katılan bir genç, olayın hemen sonrasında yaşadıklarını Agos’a anlattı. Can güvenliğinden endişe ettiği için adının ve fotoğrafının kullanılmamasını isteyen genç, olayı şu sözlerle aktardı:

‘Sopalarla saldırdılar, bıçak çektiler’

“Daha önceden de Kocamustafapaşa’da parkta yapılan foruma sözlü taciz olmuştu. Bu gece Ali İsmail Korkmaz’ı anmak için bir yürüyüş yapıldı. Anmada 150’ye yakın kişi vardı. Kocamustafapaşa Meydan’dan başladı yürüyüş, Samatya tarafına inildi ve Marmara Caddesi geçildikten sonra Alipaşa kavşağına doğru devam edildi. Daha önceden Çevre Tiyatrosu’nun orada taciz olduğu için bir alt caddeden geçerek yeniden meydana geldik. Meydana gelince eli sopalı yaklaşık 20 kişiden oluşan bir kalabalığın bizi beklediğini gördük.  ‘Ramazan Ramazan ne yapıyorsunuz kâfirler!’ dediler. Biz daha bir şey demeden saldırmaya başladılar. Beş kişi, bir arkadaşımızı sopalarla vurarak yere düşürdü, sonra da tekmeleye başladı. Ben onu kurtarmaya çalışırken biri bıçak çekip üzerime yürüdü.”

Saldırıya uğrayan bir kadın ise şöyle konuştu: “Taksim’de bir kişi palayla saldırarak örnek oldu. Devamı gelecek bu saldırıların. Saldırganların arasında Kocamustafapaşa’da esnaf olan birkaç Büyük Birlik Partili de vardı.”

Bu akşam Kocamustafapaşa’da iftar var

Tehditler savuran saldırganlar, “Yarın toplanırsanız kaç kişiyi öldürürüz görürsünüz” diyerek olay yerinden ayrıldı. Kocamustafapaşa Dayanışması ise, bu akşam saat 20.00’de herkesi Kocamustafapaşa Meydanı’nda kurulacak ‘yeryüzü sofraları’nda iftara çağırdı: “İftar sonrası 22.00’de basın açıklaması yapacağız. İstanbul’un birçok forumu da gelip destek sunacaklar, tüm dostları bekliyoruz.” 

Kategoriler

Güncel Gündem