İtirazlara rağmen Sanasaryan kiraya verildi

Türkiye Ermenileri Patrikliği tarafından yapılan itirazlara rağmen Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanasaryan Han için ihaleye çıktı. Sanasaryan Han, aylık 253 bin TL’ye Özgeylani İnşaat’a kiralandı. Firma yetkilileri şartnamenin imzalanmasından sonra işe başlanacağını söyledi. Türkiye Ermenileri Patrikliğinin ise hukuk mücadelesi devam ediyor.

Sanasaryan Han için İstanbul Vakıflar Birinci Bölge Müdürlüğü ihaleye çıktı. Yaklaşık iki saat süren ihale sonrasında Özgeylani İnşaat şartnamede belirtilen kira bedeli olan 120 bin TL’nin yüzde 111 üzerine çıkarak ihaleyi kazandı. İhaleyi kazanan firma ayda yaklaşık 253 bin TL kira ödeyecek. Kira oranı 4. yılda ise iki katına çıkacak.

Firma yetkilileri ihale sonrası yaptıkları açıklamada şartnamenin imzalanmasından sonra handa çalışmaların başlayacağını açıkladı.

Türkiye Ermenileri Patrikliği’nin ise hukuk mücadelesi devam ediyor. Patriklik adına Avukat Ali Eybeloğlu sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eybeloğlu açıklamada, Sanasaryan Han’ın kuruluş amacının fakir ve yetim Ermeni çocukların eğitim, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının giderilmesi olduğu hatırlatılarak, taşınmazın 1935 yılında Patrikhane’nin elinden alındığı ve amacı dışında kullanılmaya başladığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İnanıyoruz ki, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, yasal dayanağı olmayan, kanun tanımaz işlemleri yargı kararları ile ortadan kalkacaktır. Genel Müdürlüğün, hayır amacıyla vakfedilen bir hanı ticari amaçla kiraya verme teşebbüsü vicdanları sızlatmıştır. Adalete ve hukukun üstünlüğüne olan inanç ve bağlılığımız ışığında, kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Patriklik ihale ile ilgili olarak mahkemeye başvurdu.  (ug-fgd)

 

Kategoriler

Güncel Gündem