El Sisi'den Mısır halkına çağrı

Mısır Savunma Bakan Abdulfettah El Sisi, şiddet ve teröre karşı mücadele sorumluluğunu yerine getirmek için Mısır halkına çağrılarda bulundu.

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Es Sisi, şiddet ve teröre karşı mücadele sorumluluğunu yerine getirmesi için tüm Mısırlıların sokağa çıkmasını istedi. Sisi, 'Şiddete ve teröre karşı mücadele amacıyla tüm Mısırlıları Cuma günü meydanlara inmeye çağırıyorum' dedi.

Mısır Savunma Bakanı Es Sisi katıldığı Hava ve Deniz Kolejleri mezuniyet töreninde, ülkedeki süreç ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mısırın bir yol ayrımında olduğunu belirten Es Sisi, Muhammed Mursi'yi ülkedeki kriz ile ilgili 5 ay önce uyardıklarını söyledi. Es Sisi, 'Biz Mursi’ye halk tepkili dedik. Milyonlar sokaklara indi. O ise bunlar bir kaç bin kişiden ibaret dedi. Ben Mursi’yi kesinlikle aldatmadım. ' dedi.

'Biz halkın hizmetindeyiz' diyen Es Sisi, 'Bize ne emrettiyseniz onu yaptık. Ancak benim Mısırlılardan bir talebim olacak. Tüm şerefli Mısırlıların önümüzdeki Cuma günü meydanlara inmelerini istiyorum. Peki neden çünkü; olası şiddet ve teröre karşı koymak için inmelerini istiyorum. Ben hayatımda sizden bir şey istemedim. Ancak tüm dünyaya daha önce olduğu gibi bir iradenizin olduğunu göstermenizi istiyorum. ' çağrısında bulundu. 

Es Sisi, 'Ordu ve polis olası şiddet ve terör olaylarına karşı koyacaktır' ifadelerini kullandı. 

Mısır Savunma Bakanı Es Sisi ayrıca, uluslar arası gözlemcilerin katıldığı seçimlerin yapılacağını söyledi. Es Sisi, 'Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve uluslar arası kuruluşlar, kim isterse gözlemci olarak gelsin seçimlere hazırız' şeklinde konuştu. 

Mısır'ın bir yol ayırımında olduğunu ifade eden Es Sisi, açıkladıkları yol haritasından bir an olsun geri dönülmeyeceği mesajını verdi. Es Sisi, 'Belirlediğimiz yol haritasında bir an olsun dönülmeyecek' ifadesini kullandı.

Kategoriler

Genel