Bakan Bağış : Kardeşlik dokusunu güçlendirmeliyiz

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Mısır'da gelişen olayları değerlendirirken, Mısır'da gelişen olaylardan sonra 'Demokrasimizi kimseye yedirtmememiz gerektiğini bir kez daha öğrenmiş olduk' şeklinde konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen sahur programına katıldı. Mısır'daki olaylara değinen Bağış, şunları kaydetti:

'Tahrir'dekiler de bizim kardeşimiz, Adeviyye'dekiler de kardeşimiz. Allah korusun, Mısır'da çıkacak bir iç savaş bizi üzer. Ancak bu dünyada öyle ülkeler var ki bundan maalesef mutluluk duyarlar. Sadece demokrasi istedikleri, darbeye karşı sivil bir direniş ortaya koydukları için, hiçbir şiddete bulaşmadıkları halde, polise molotofkokteyli atmadıkları halde açılan ateş sonucu 200'ün üzerinde Mısırlı kardeşimiz hayatını kaybetti. 

Ancak bundan bizim de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak çıkarmamız gereken dersler var. O oyun daha evvel burada da oynanmak istendi. Bizim o yüzden çok hassas, teyakkuzda, dikkatli ve çok kararlı olmamız gerekiyor. Demokrasimizi kimseye yedirtmememiz gerektiğini Mısır'da yaşananlardan bir kez daha görmemiz gerekir.'

Bağış, belediyelerin düzenlediği iftarlarda her ekonomik kesimden, etnik kökenden ve mezhepten vatandaşların bir araya geldiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

'Orada bir bütünleşme, bir kaynaşma, dostluk ortaya çıkıyor. Konu karın doyurmak değil, konu dostluk, kardeşlik. İşte çözüm süreciyle güçlendirmeye çalıştığımız o kardeşlik dokusunu, Bu kardeşlik dokusunun güçlenmesinden rahatsız olan çevreler de var.

 Buradan onlara da seslenmek istiyorum; ülkeler kardeşlikle bölünmez, kalleşlikle bölünür. Biz bu ülkede terörün tamamen bitmesi için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz.Allah'ın izniyle terör artık bu ülkede son bulacaktır. Bu ülkede hep beraber biriz, beraberiz. Hepimizin farkları olacak, bu doğaldır. Ancak her birimizin kendini eşit vatandaş olarak hissedebilmesi hepimiz için önemlidir. Bu kardeşlik dokusunu güçlendirmek zorundayız.'

Kategoriler

Genel