TOKİ’ye göre Muş’taki evler Ermenilere ait değil

TOKİ, Muş Kale Mahallesi’nde yapılan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili olarak gazetemizde yer alan haberlerin ardından açıklama yaptı. TOKİ açıklamasında, hak sahipleri ile anlaşma yapıldığını tahliye sürecinin başladığını söyledi.

Agos.com.tr - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından, Muş Kale Mahallesi ile ilgili gazetemizde yer alan haberlerin arından açıklama yaptı. TOKİ, Kale Mahallesi’nde yıkılan evlerin Ermeni evleri olmadığını ve sürecin devam ettiğini belirtti.

TOKİ, 2 Temmuz’da Belediye ile aralarında ön protokol anlaşması yapıldığını, Bakanlar Kurulu’nun kararının ardından hak sahiplerinden yüzde 85’i ile anlaşma sağlandığını açıkladı.  Kamulaştırma kararının alındığını ve tahliyelerin başladığını duyurdu.

Van Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun mahallede yaptığı tescil çalışmasına ilişkin herhangi bir kararın kendilerine ulaşamadığı belirtilen TOKİ, mahallede iki cami ve eski bir kilisenin tescilli olduğunu ve siluetin bozulmaması için kilise ve cami etrafında yüksek yapılaşmalara izin verilmeyeceğini belirtti. (UG-EE)

Kategoriler

Güncel Türkiye