Filmekimi, Altın Palmiye ödüllü filmle geliyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Filmekimi, bu yıl 28 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Programda, aralarında usta yönetmenlerin, dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilmiş, ödüller kazanmış son yapıtlarının da bulunduğu 40 film yer alıyor. Gösterimler Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde, sekiz gün boyunca devam edecek.

Agos.com.tr - Abdellatif Kechiche’in son filmi ‘La Vie d’Adèle (Chapitres 1&2)’ [Adèle’in Hayatı (1. ve 2. Bölümler)], programın açıklanan ilk filmi oldu. İlk kez gösterildiği Cannes Film Festivali’nde hem eleştirmenlerden, hem de izleyicilerden büyük ilgi görerek festivalin büyük ödülü Altın Palmiye’yi kazanan Kechiche’le birlikte, başrol oyuncuları Adele Exarchopoulos ve Lea Seydoux da Altın Palmiye’ye layık görülmüştü. 

Julie Maroh’nun ‘Le bleu est une couleur chaude’ [Mavi Sıcak Bir Renktir]adlı romanından sinemaya uyarlanan Fransız yapımı filmde, genç bir lezbiyen çiftin aşkı ve cinselliği keşfetmesi konu ediliyor. Toplumda ötekileştirilenlerin hikâyelerini anlatmayı seven Kechiche’nin diğer filmleri önceki yıllarda Türkiyeli sinemaseverlerle buluşmuştu.

Fransa’da yaşayan göçmen Süleyman’ın hayat kavgasını konu alan ‘La Graine et Le Mulet’ (Balıklı Bulgur) 2008’de, Güney Afrikalı köle Saatjie Baartman’ın gerçek hikâyesinden esinlenen ‘Vénus Noire’ (Siyah Venüs) ise 2011’de İstanbul Film Festivali’nde gösterilmişti.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema