Akbank Caz, bu yıl İstanbul’u sallayacak!

Akbank Caz Festivali 25 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında 23. kez müzikseverlerle buluşuyor

 

Mos Def 

Agos.com.tr - Festival, her yıl olduğu gibi, klasik cazdan elektronik müziğe kadar farklı müzik türlerine ev sahipliği yapıyor. Festival programında öne çıkan isimler arasında rap müziğin en önemli temsilcilerinden Mos Def adıyla tanınan Yasiin Bey yar alıyor. Soul grubu Chris Dave and the drumheadz’le birlikte sahne alacak Mos Def’e aynı zamanda ünlü rap sanatçısı MF Doom’da eşlik edecek.

Mos Def ilk kez geliyor

5 Ekim’de sahne alacak Mos Def bu vesileyle ilk defa Türkiye’ye geliyor. Etiyopya cazının kurucusu Mulatu Astatke de festivalin konuklarından biri. Astatke’ye 5 Ekim’de Hüsnü Şenlendirici ve Mısırlı Ahmet eşlik edecek. Festivalin onur konuklarından biri efsanevi trompetçi Enrico Rava olurken, İtalyan trompetçi Paolo Fresu, Fransız akordeon sanatçısı Richard Galliano ve İsveçli piyanist Jan Lundgren’den oluşan Avrupa caz sahnesinin saygın triosu Mare Nostum festivalin unutulmaz konserlerinden birini gerçekleştireceğe benziyor.

Grammy ödüllü isimler

Mulatu Astatke

Grammy ödüllü Cassandra Wilson, yenilikçi caz grubu Harriet Tubman 6 Ekim’de özel bir konser için bir araya gelirken, Grammy’li trompetçi Nicholas Peyton da 2 Ekim’de Babylon’da dinleyiciyle buluşacak. Bu yıl aramızdan ayrılan Butch Morris anısına, San Fransiscolu topluluk Rova Saxophone Quartet 10 Ekim’de Babylon’da pek çok sürpriz isimle birlikte konser verecek.

Yönetmen Georges Méliès festivalle hatırlanacak

Festivalin ‘Caz ve Sinema’ bölümünde, 1900’lerin hayalperest yönetmeni Georges Méliès anısına hazırlanan bir konser dikkat çekiyor. ‘George Méliès Cine-Concert’ adı verilen konserde,siyah-beyaz, sessiz Méliès filmleri üzerine piyano doğaçlamaları yapılacak.

Festivalde göze çarpan diğer isimler şöyle: Cazı beatboxing ile buluşturan Butterscotch, Electro-swing grubu The Real Tuesday Weld, house müzikte yeni bir tarz yakalayan Tortured Soul ve Fransız rap kolektifi Chinese Man festivalde yer alacak. (LS)

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik