Robinson Crusoe Beyoğlu’nda direniyor

Beyoğlu’nun önemli simgelerinden Robinson Crusoe 389 kitabevi, maddi zorluklardan dolayı kapanma tehlikesiyle karşı karşıya…

EMRE ERTANİ          
emreertani@agos.com.tr

Kitabevinin sitesinden yapılan açıklamada, ‘Robinson Crusoe 389’un 19 yıl boyunca emeğe dayalı bir vakıf gibi çalıştığı belirtilerek “Belki de ‘Kültür varlığı nedir?’ sorusunun –tıpkı Markiz gibi ya da Emek Sineması gibi– yitirildiğinde farkına varılacak karşılıklarından biri oldu. Artık sadece ortakların sahipliğiyle açıklanamaz bir kuruma dönüştü” dendi.

Kitapseverlerin desteğine ihtiyaç var

Beyoğlu’nda son yıllarda yaratılan ve acımasızca sürdürülen inşaat ortamının olumsuzluklarına karşın kiralar ve diğer giderlerin artmaya devam ettiğinin altı çizilen açıklama, “Gelinen noktada baş gösteren nakit sıkıntısını atlatabilmek amacıyla ‘Önce öde sonra al’ adıyla bir kitap kampanyası başlatıldı. Bunun için 500 ve 1000 liralık ya da bunların dışında tutarını –50 liradan az olmamak koşuluyla– kart sahibinin kendi belirleyebileceği RobKart’lar hazırlandı. RobKart kullanarak, sadece kitap değil, bir kültür varlığının geleceğinin de korumanız altına gireceğini hatırlatmak isteriz” ifadelerine yer verildi.

Kategoriler

Güncel Yaşam