Sihirli şekerlerin gizemi

Babasının iş değişikliği sebebiyle yaşadıkları kasabadan başka bir kasabaya taşınan küçük bir kız çocuğunun, Ceren'in hikâyesi. Biraz hayalperest biraz gerçekçi, heyecanlı bir hikâye...

ANATOLİA SERKİZYAN

Babasının iş değişikliği sebebiyle yaşadıkları kasabadan başka bir kasabaya taşınan küçük bir kız çocuğunun, Ceren'in hikâyesi. Biraz hayalperest biraz gerçekçi, heyecanlı bir hikâye. Bütün çocukların okumasını tavsiye ettiğim hayal gücünü geliştiren, okurken çocukları alıp başka bir dünyaya götüren bir kitap. Nermin Ferhan Karamuti'nin kaleme aldığı bu kitap ‘'Sihirli Şekerler Dünyası’ isimli şekerci dükkanının sırlarını anlatıyor.

‘Macerasever Deniz Kabukları’

Şekercini Patyos

Nermin Ferhan Karamuti

CAN Çocuk

117 sayfa.

                      

Yeni taşındıkları kasabadaki okula başlayan Ceren arkadaşlarına alışmakta biraz zorluk çeker. Onlarla oynamasına rağmen arkadaşlarının kendisini pek sevmediğini düşünür. Bir gün beden eğitimi dersinde takla atmaları gerekir fakat Ceren bunu daha önce hiç yapmamıştır. Ama bunu kimseye söylemez. Sıra ona geldiğinde yapması gerekenden daha hızlı atlar ve dizini sakatlar. O an arkadaşlarının onunla dalga geçeceğini sanar ve çok utanır. Ama arkadaşları ona yardım etmek için yanına gelirler. Ceren buna çok şaşırır ve arkadaşlarını çok sevmeye başlar. Bu olaydan sonra  arkadaşları ve Ceren bir grup olurlar ve bu gruba ‘Macerasever Deniz Kabukları’ ismini koyarlar.    

Macerasever Deniz Kabukları bir gün okul çıkışı arkadaşlarıyla çok beğendikleri şekerci dükkanına giderler. Orası o kadar etkileyicidir ki... Ve herşey oradaki şeker kavanozlarını fark etmekle başlar. Ceren şeker kavanozunun içinde bir göz olduğunu  fark eder. Bu gözler şekercinine aittir. Şekercini Ceren’le konuşmaya başlar ve onu oyalar. Şeker kavanozundaki şekercini için çalışan yaşlı adam Ceren'in arkadaşlarına yedirdiği bir şekerle onları  büyüleyip kandırır. Ve onları şekercininin dünyasına götürür. Ceren o şekerden yememiştir fakat şekercini Ceren için başka kaçış yolu bırakmadığı  için o da şekercini Patyos'un dünyasına gider. 

Ceren'in ve arkadaşlarının aileleri çocukların ortadan kaybolmalarına çok endişelenirler. Polisten yardım istemek zorunda kalırlar. Araştırmalar sonucu daha önce de şeker fabrikasında çalışan babaların çocuklarını kaçırdıklarını öğrenirler. Bu çocuklar hakkında hiçbir fikirleri yoktur nerede tutulduklarını yaşayıp yaşamadıklarını ve neden sadece bu çocukların kaçırıldıklarını hiç kimse bilmemektedir.

Şekercini'nin dünyası aslında çok güzel ve bütün çocukların hayalindeki şekerlerle, yemeklerle dolu bir yer. Bu dünya aslında Ceren'i de büyüler ama yine de çok sevmez. Ceren orada nefis yemeklerle karnını doyurur. Ceren'in yediği o güzel yemeklerden başka zehirli yemekler de vardır. Eğer Ceren o yemeklerden yerse diğer çocuklar gibi etkisiz hale gelecek ve şekercininin karısı olacaktır.

Şekercini Patyos'u ve onun büyülerini etkisiz hale getirebilecek, Ceren'e yardım edebilecek kahramanlar olacak mı? Siz hiç bu kahramanların karınca olabileceğini düşünür müydünüz? Bakalım bu ‘'Macerasever Deniz Kabukları’ grubunu karıncalar kurtarabilecek mi?                           

 

Kategoriler

Kitap ԳԻՐՔ