Bağdat Caddesi’ndeki yeni adresiniz: Cafe Nordik

İstanbul’un gözde yerlerinden Bağdat Caddesi’nde yepyeni bir lezzet durağı daha açıldı. Roy Şirinoğlu’nun mutfakta harikalar yarattığı Nordik Cafe’nin işletmecisi Baruyr Kuyumciyan, Bağdat Caddesi’ne yeni bir soluk getirdiklerini söylüyor. “Basit olan güzeldir” felsefesiyle hareket ettiklerini vurgulayan, gazetemizin emektarı ve eski yazı işleri müdürümüz Kuyumciyan mekânını anlattı

EMRE ERTANİ
emreertani@gmail.com


Baruyr Kuyumciyan

Haziran ortalarında açmak istiyorduk ama bürokrasinin yanında, ülkemize has beklenmedik aksilikler her an karşınıza çıkabiliyor. Neyse ki hepsinin üstesinden geldik ve Temmuz itibariyle kapılarımızı misafirlerimize açtık.

  • Neden ‘Nordik’ adını seçtiniz?

Kuzey Denizi’ne kıyısı olan ülkelerin (Danimarka, Finlandiya, İsveç, Norveç, İzlanda) halklarına ‘Nordik’ deniyor. Şefimiz Roy’un Danimarka’dan geliyor olması bu adı seçmemizde etkili oldu. Ayrıca Kopenhag’da ciddi bir kafe geleneği var. Gençler de, aileler de, haftada bir-iki kez favori mekânlarında yemek yiyor, vakit geçiriyor. Kesin bir mükemmeliyetçilik ve bunun yanında, abartıdan uzak bir sadelik hâkim olduğu bu ülkelere özgü ‘Basit olan güzeldir’ felsefesinden de etkilendik. Bunun bize yansıması şu oldu: Lezzetimizi üst düzeyde tuttuk, porsiyonlarımızdan ödün vermedik, fiyatlarımızı abartmadık.

  • Tepkiler nasıl?

Çok olumlu... “İstanbul’un gözbebeği Bağdat Caddesi’ne yeni bir soluk getiriyoruz” dedik, ve bunda gerçekten iddialıyız. Konuklarımızın bizde buldukları lezzetleri başka bir yerde kolay kolay bulamayacaklarını düşünüyoruz; aldığımız yorumlar da bizi haklı çıkarıyor. Lezzetlerimizi tadanlar müdavimlerimiz oluyor. Bir de sloganımız var, “Cafe Nordik vazgeçilmeziniz olacak” diye. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Tek sorunumuz, kendimizi insanlara duyurabilmek.

  • Menünüzde neler var?

Kafemizin şefi, aynı zamanda kayınbiraderim olan Roy Şirinoğlu’yla birlikte işletiyoruz. Yani burası bir aile işletmesi ve herkese misafirimiz gibi davranıyoruz. Roy, dünyanın en iyi restoranlarını ve en yetenekli şeflerini bulabileceğiniz bir ülke olan Danimarka’da yetişmiş bir şef. Oradaki işletmesini kapatıp buraya döndü; menüyü de o oluşturdu. Mesela, Danimarka’ya özgü bir lezzet olan ‘smørbrot’larımız büyük beğeni topluyor. Smørbrot için açık soğuk sandviç deyip geçmemek gerek; başlı başına bir yemek, hazırlanışı da bir sanat. Üzerindeki tüm malzemeleri kendi mutfağımızda üretiyoruz. Somon özel yöntemlerle hazırlanıyor, rozbifi, diğer malzemeleri ve sosları kendimiz hazırlıyoruz. Menümüz bunlarla sınırlı değil elbette. Burgerlerimiz, noodle’larımız ve salatalarımız da başka yerde bulunamayacak lezzetler...

  • Cafe Nordik’in kahvesiyle de iddialı olduğunu duyduk...

Evet. Kafemizde, örneğin, İtalya’nın seçkin kahvelerinden biri olan ve Floransa’dan gelen Mokarico’yu bulabilirsiniz. Mokarico da bir aile işletmesi ve yüz yıldır, dünyanın dört bir yanından gelen seçkin kahve çekirdeklerini harmanlıyorlar. Markanın sahibi Paladini ailesiyle sıcak ilişkilerimiz var. Dünyada 27 ülkede beğeniyle tüketilen bu markayı Türkiye’ye ilk defa biz getiriyoruz. Kahve tüketimi ülkemizde gün geçtikçe artıyor. Biz de büyümekte olan bu pazardan bir pay alabilmeyi ümit ediyoruz.

Haftasonu brunchlarımızı da unutmamak gerekiyor. Zengin ve farklı bir açık büfe sunuyoruz. Bulunduğumuz yer Avrupa yakasında oturanlar için uzak bir noktada olabilir ama insanların burada bulabileceklerinden daha azı için uzun yollar kat ettiklerini biliyorum, dolayısıyla bize de geleceklerdir. Ayrıca, davetler, kutlamalar ve benzer etkinlikler için, önceden sipariş verildiğinde, smørbrot’ları İstanbul’da her noktaya teslim edebiliyoruz.

facebook.com/cafenordikcadde

twitter.com/cafenordikcadde

www.cafenordikcadde.com

Bağdat Cad. No: 503 (yıkılan Bostancı Karakolu’nun yanı)

Tel: 0216 373 67 63

Kategoriler

Güncel Yaşam