Mirkelam’dan hikâye kitabı tadında albüm

Bawer Çakır, Mirkelam’ın yeni albümü ‘Denizin Arka Yüzü’nü yazdı

BAWER ÇAKIR
bawerinadresi@gmail.com

Mirkelam’dan bahsedeceğimiz bir yazıya elbette ki ‘Her Gece’ ile başlamak gerekiyor. Lakin bu şarkı ve sansasyonel videosu hakkında söylenecek yeni bir şey kalmadığı için kaseti biraz ileriye sarmalı, yani 2010’a.

Türkçe popun yüzakı isimlerinden biri olan Mirkelam, 2010’da ‘Mutlu Olmak İstiyorum’u yayınladıktan sonra köşesine çekilmişti. Albüm beğenilmişti beğenilmesine ancak yaratması gereken etkiyi yaratmaması, sığlık denizinde yüzen müzik piyasası tarafından görmezden gelinmesi gibi nedenlerle olacak ki Mirkelam üç yılı aşkın süredir pek de ortalarda görünmüyordu. Küstüğü, heyecanını yitirdiği gibi şeyler söylenen Mirkelam ne vakittir saklandığı köşesinden elinde yepyeni bir albümle döndü: Denizin Arka Yüzü.

Intro ile birlikte 11 şarkıdan oluşan albüm için hikâye kitabı demek daha doğru olacak sanki. Zira Mirkelam bize bilindik ama her dinlediğimizde sanki daha önce hiç duymamışız gibi yaptığımız bir hikâyeyi anlatıyor. Bir adam, bir kadın, hasret, drama, aşk, tutku, şakalar, komiklikler...

Bu klasik hikâye Mirkelam’ın ince zekâsı ile dinlemesi oldukça keyifli bir hale gelmiş. Giriş’i ayrı, Gelişme’si ayrı, Sonuç’u ayrı güzel. Albümde tekrar tekrar dinlemek isteyeceğiniz şarkılar da var. Mesela benim takıntı şeklinde âşığı olduğum ‘Kırık Gitarlarla’ özellikle serin sahillerde yürürken fonda çalmasını isteyeceğiniz cinsten bir şarkı. Hüzünlü ‘Kanarya’ ise sonbahara girerken çok işinize yarayacaktır. Albümün hareketli şarkısı ‘Yok’ ise sıkıcı şarkılardan bıkanlar ve ev paritleri için birebir. ‘Evlenelim Gel’, ‘Aslında Ay Lav Yu’ ve ‘Ambulans’ da yine kulak verilesi şarkılar.

Mirkelam yine kendine yakışanı yapıp ıskalanmaması gereken bir albüm hazırlamış. Denizin Arka Yüzü’ne kulak verin. Pişman olmayacaksınız.

Kategoriler

Derkenar