‘Saroyan Ülkesi’ Hamburg’da!

Yazarlığını ve yönetmenliğini Lusin Dink’in yaptığı, William Saroyan’ın 1964 yılında Anadolu’ya yaptığı yolculuğu anlatan belgesel film ‘Saroyan Ülkesi’, 26 Eylül - 5 Ekim arasında yapılacak olan Hamburg Film Festivali’nde gösterilecek.

Agos - Yazarlığını ve yönetmenliğini Lusin Dink’in yaptığı, William Saroyan’ın 1964 yılında Anadolu’ya yaptığı yolculuğu anlatan belgesel film ‘Saroyan Ülkesi’, 26 Eylül - 5 Ekim arasında yapılacak olan Hamburg Film Festivali’nde gösterilecek.

Merkezine sürgünü alan film, bu yıl sürgün temasına ağırlık veren festivalde öne çıkan çalışmalar arasında yer alıyor.

Festivale, Mehmet Fazıl Coşkun’un yönettiği, başrollerinde Ercan Kesal, Ayça Damgacı ve Kevork Malikyan’ın yer aldığı ‘Yozgat Blues’ da katılıyor. Dünya sinemasından bir seçkinin yer aldığı ‘Agenda’ bölümünde gösterilecek olan film, ‘En İyi Sanat Filmi’ kategorisinde de yarışacak.

Filmde, kariyerinin sonuna yaklaşmış olan Yavuz, İstanbul’daki bir alışveriş merkezinin zemin katındaki izbe bir lokalde, 70’li yılların popüler şarkılarını söylemekte ve aynı zamanda, belediyenin düzenlediği ücretsiz müzik kursunda eğitmenlik yapmaktadır. Yozgat’ta açılan bir gazinoda sahne alması için teklif alan Yavuz, kurstan öğrencisi Neşe’nin de kendisine katılmak istemesiyle, onunla birlikte Yozgat’a taşınır. Yozgat’ta onları trajikomik olaylar beklemektedir.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema