Kings Of Leon eski günlerini aratmıyor

Tennessee'li 3 kardeş ve bir kuzenin kilise kilise gezip şarkı söyledikten sonra kimse ortaya bir 70'ler furyası çıkmasını beklemiyordu. Papazın çocukları kilisenin hiç de hoş karşılamayacağı türden bir iş yapıyordu; rock...

UĞUR KILIÇ
ukilic89@gmail.com

Tennessee'li 3 kardeş ve bir kuzenin kilise kilise gezip şarkı söyledikten sonra kimse ortaya bir 70'ler furyası çıkmasını beklemiyordu. Papazın çocukları kilisenin hiç de hoş karşılamayacağı türden bir iş yapıyordu; rock... Halbuki müziğinde pek bir Pearl Jam tadı olan Kings Of Leon, Avrupa'da southern rock'ı tekrar hayata döndürmüş, tavrıyla avantgarde olmuştu. 2009’da yayınlanan ‘Only by The Night’ ile büyük gürültü koparıp evin bir odasını ödüllerle kapatan grup, geçtiğimiz günlerde ‘Mechanical Bull’ isimli 6. stüdyo albümünü çıkardı.  

Supersoaker sorunu

2013’ün Haziran’ında ilk olarak ‘Supersoaker’ geldi. Caleb'in bu parçada kovboy çizmelerini giydiğini varsaymak pek abes bir düşünce olmaz. Parça, hayranları tarafından geçer not alamadı. Bunun muhtemel sebebi Supersoaker’ın henüz sindirilememiş olmasıydı. Lâkin kısa süre sonra beklenen övgüler gelmeye başlamıştı. Hemen akabinde, Ağustos’ta ‘Wait For Me’ single olarak dinleyiciye sunuldu ve olumlu tepkiler aldı. Yayınlanan son single ‘Beautiful War’ ise grubun ‘Only by The Night’ zamanlarına göz kırpıyordu.

Güney'deki yolculuğumuza henüz başlamışken ‘Rock City’de bir mola veriyor, usta işi sololarla kendimize geliyoruz. Çılgın gitar riffleri eşliğinde ‘Don’t Matter’ gayet isyankâr tavrıyla ortaya çıkıp derdini paylaşıyor ve kabul görüyordu. Dikkat çeken diğer bir parça; ‘Familiy Tree’de geri vokallerin uyumluluğu, parçanın hissiyatını en iyi şekilde zerk etmeyi kolaylaştırıyor. Nispeten daha düşük tempoda, bir o kadar da grubun alıştığımız Retro tarzına uygun bir parça. İçinde küçük iniş çıkışlar barındırıyor, gittikçe temposunu arttırıp, nakarat kısmıyla iyiden iyiye dinleyiciyi yakalıyor.

‘Comeback Story’ geliyor peşi sıra. İntrosu bir gitarla yakalanabilecek en hoş ve basit tınıyla beklentiyi yükselterek çabucak iç ısıtıyor. Bu noktada geri vokaller yine muazzam derken, işin içine yaylılar da girince parçanın etkisi on katına çıkıyor. ‘Tonight’ ve ‘Coming Back Again’ alıştığımız Kings of Leon tarzında, benzer tarza sahip gruplardan da aşina olduğumuz soundlar barındırıyor. Albümü kapatırken naif gitar riffleri, Celab’ın acıyla yoğurulmuş vokali, şahsına münasır hafif saykadelik bir atmosfer oluşturuyor ve ihtiyacımız olanı almamızı sağlıyor…

‘Mechanical Bull’ ile otoritelerden geçer not alan, geçmişten günümüze ışınlanmış bu yetenek abidesi dört adam, eski günlerini hiç aratmıyor. 70’lerin havasını hissedeyim, içinde bir tutam ‘garage rock’da olsun istiyorsanız ‘Mechanic Bull’ hâlihazırda raflarda yerini almış sizi bekliyor.

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik