Muharrem İnce’den açıklama: İşgalci Yorgo’ları kastettim

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Agos’un haberi üzerine Twitter’dan yaptığı açıklamada, Türkiye vatandaşı olan değil, bu toprakları işgale gelen ‘Yorgo’ları ve ‘Dimitri’leri kastettiğini açıkladı.

Agos.com.tr - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Agos’un haberi üzerine Twitter’dan yaptığı açıklamada, Türkiye vatandaşı olan değil, bu toprakları işgale gelen ‘Yorgo’ları ve ‘Dimitri’leri kastettiğini açıkladı.

Kendisinin de Yorgo ve Dimitri adlı arkadaşları olabileceğini belirten Muharrem İnce, @vekilince adlı kişisel Twitter hesabından attığı iki twette şunları yazdı: “Benim gibi askerlik yapan, vergi veren, Cumhuriyet’e inanan, vatandaşımız olan Yorgo ve Dimitri’leri kastetmedim. Benim kastettiğim 1919’larda bu toprakları işgale gelen Yorgo’lardır, Dimitri’lerdir, Edward’lardır. konuyu kimse çarpıtmasın, saptırmasın.” 

Muharrem İnce, 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle Eminönü Yeni Camii’nde okutulan mevlit sonrası yaptığı açıklamada “Atatürk olmasaydı, bu ülkenin kurtarıcısı olmasaydı, bugün hareket edenlere şunu söylüyorum; adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı. Adınız Dimitri olurdu, Yorgo olurdu. Bunları doğru bilmeleri lazım” demişti.