Rum toplumundan CHP’ye kınama

Rum Vakıfları Derneği (RUMVADER) Rum toplumunda büyük tepkiye yol açan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin sözlerini bir açıklama yayımlayarak kınadı.

Agos.com.tr -Rum Vakıfları Derneği (RUMVADER) Rum toplumunda büyük tepkiye yol açan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin sözlerini bir açıklama yayımlayarak kınadı.

10 Kasım’da Eminönü Yeni Camii’nde okutulan mevlit sonrası “Atatürk olmasaydı, bu ülkenin kurtarıcısı olmasaydı, adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı. Adınız Dimitri olurdu, Yorgo olurdu” sözlerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada Türkiye’de yaşayan Rum toplumunun bir kez daha ayrıştırılıp ötekileştirildiğine ve siyasi menfaat beklentisi adına küçümsendiğinin altı çizilerek şu ifadelere yer verildi:

“Dimitri’ler, Yorgo’lar bu coğrafyada hep vardı. Geçmişte yaşatılan talihsizlikler neticesinde azalmış olsalar da, bugün de varlar. Barış ve birlikteliğe her zamankinden fazla ihtiyaç olunduğu günümüz Türkiye’sinde bu şekilde aşağılanmayı hak etmemektedirler. Türkiye Rum toplumu, azınlıkları hâlâ yabancı olarak gören bu yaklaşımı ve aşağılayıcı üslubu hak etmemekte, tepki ile karşılamakta ve kınamaktadır.”

Kategoriler

Güncel Azınlıklar