A.Ş.K’ı klişelerden sıyırmak senaristlerin işi

uğçe Özkuş değerlendirdi, ‘A.Ş.K’ı klişelerden sıyırmak senaristlerin işi’

TUĞÇE ÖZKUŞ
tugceozkus@gmail.com

Hazal Kaya, Aslı Tandoğan ve Hakan Kurtaş’ın  başrollerini paylaştığı A.Ş.K dizisi, hayran kitlesini gün geçtikçe arttırarak yoluna devam ediyor. Özellikle ilk bölümünde yapılan dublaj hatası oldukça konuşulan ve birçok eleştiriye maruz kalan dizi, şimdilik reyting savaşında yerini sağlama almışa benziyor. Geçen bölümlerde Kenan Ece’nin de diziye katılmasıyla birlikte Nebahat Çehre gibi oyuncuların bulunduğu kadroda dinamiğin artacağı kesin.

Dizinin konusuna gelecek olursak; tenis hocası olan Azra, yüzme hocası Kerem’le birliktedir. Kerem’in babası arkasında oldukça yüklü bir borç bırakarak intihar eder. Azra ve Kerem’in ders verdikleri kulüpte, zengin kız Şebnem her ikisinden de ders alır ve Kerem’e aşık olur. Bunun yanı sıra Şebnem’in ölümcül bir hastalığı vardır ve doktorlara göre durumu oldukça vahimdir. Durumu öğrenen Azra, borçları ödemenin tek yolunun Kerem’in Şebnem’le evlenmesi olduğunu düşünerek Kerem’i bu yönde ikna eder ve olaylar bundan sonra gelişir.

En büyük handikap Şimdiye kadar oynadığı rollerden farklı bir karakterle karşımıza çıkan Hazal Kaya, pek çok kişiye göre başarılı bir oyunculuk sergiliyor olsa da, bana göre hala ‘hırslı Feriha’ hallerinden tam olarak sıyrılabilmiş değil. Özellikle sınıf farklılıklarının dizide yoğun bir şekilde ele alınması ister istemez Feriha kıyaslamasına sokuyor bizleri. Belki de belli karakterlerle hafızamıza kazınmış oyuncuların yeni karakterlere bürünürken karşılarına çıkan en büyük handikapları bu olsa gerek! Aynı şekilde Nebahat Çehre de yine şık giyimli, güçlü, zengin anne rolünde. Ancak A.Ş.K dizisinde çocuklarına karşı oldukça şefkatli bir anne. Yine de zaman zaman Aşk-ı Memnu hallerini hatırlatıyor bizlere. Kerem’i canlandıran Hakan Kurtaş ise, sosyal medyada bir kesime göre esas oğlan için yeterince yakışıklı olmayışı yönünde, bir başka kesime göre ise, dizide bir yüzme hocasını oynamak için yeterli bir fiziğe sahip olmadığı için eleştiriliyor.

Tüm eleştirilere rağmen dizinin reytingleri iyi gidiyor. Ancak temelinde klasik bir sınıf farklılığının olması ve olayların zengin kız fakir oğlan aşkı klişesine dönüşmesi, dizinin gidişatı açısından tehlikeli bir hal alabilir. Bu bağlamda en büyük görev dizinin senaristlerine düşüyor.

Kategoriler

Derkenar