Alternatif Noel ve yılbaşı sepeti

Aralık ayına girer girmez birçoğumuz yılbaşı hediyesi telaşı aldı. Derkenar gecen yıl olduğu gibi bu yıl da okuyucularının işlerini kolaylaştırmak için alternatif hediye sepeti hazırladı.

BAWER ÇAKIR
bawerinadresi@gmail.com

LGBTI ailelerin hikâyelerini anlatan belgesel film ‘Benim Çocugum’u izleyen herkes övgüyle, umutla bahsediyor yapımdan. Belgeselin LISTAG üyesi katılımcılarıyla Türkiye’yi dolaştığı su günlerde DVD’si de raflarda yerini aldı. Anne-babanız, kardeşiniz, çocuğunuz ve sevdikleriniz için zihin acıcı bir hediye. Size en yakin kitapçıda.

Hrant Dink Vakfı’nın merakla beklenen ajandasının teması ‘Sokaklar’ olacak, çok yakında raflarda yerini alacak ajanda güzel bir hediye seçeneği.

Metis Ajanda artık bir klasik. ‘Metis Ajanda 2014’ sürpriz yapmayarak Gezi Parkı’na selamla direniş temasıyla çıktı. Sadece günler, haftalar, aylar değil, zevkle okunacak çok sayıda metinle birlikte.

Gecen yılki takvimi kısa surede tükenen Nesin Vakfi, 2014 takvimini birkac gun once yayımladı. ‘2014 Nesin Vakfı Duvar ve Masa Takvimi’nin bonusu Aziz Nesin’in gülüşü.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın iktisadi işletmesi olan ‘Nahıl’, 2003’te dar gelirli üretici kadınların ürünlerini pazarlayarak bu kadınlara sürdürülebilir gelir kaynakları kazandırıyor. Siz de kadınlar tarafından üretilen bu ürünleri alarak hem onlara destek olabilir hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz: http://nahil.com.tr

Artık Türkiye’de de yayında olan Spotify müzikseverler için hazine değerinde. Müziksiz nefes dahi alamayan yakınlarınız için üyelik şukela bir hediye olacaktır.

Memleketin her sese kulağı açık radyosu Acik Radyo yıllardır dinleyicilerinin destekleriyle sürdürüyor varlığını. Açık Radyo Dinleyici Destek Projesi’ne katılıp sevdiğiniz birini radyonun programlarından birine sponsor yapabilirsiniz.

Kış geldi. Özellikle bu soğuk havalarda sokağa çıkmak zorunda kalan, işi dışarıda olanlara verilecek en güzel hediye içlik. Hem sıcak tutar hem hediyenizi hep üzerinde taşır. Ayrıca eylemci tanıdıklar için gaz maskesi de düşünülebilir.

Kategoriler

Derkenar