19 Ocak’ta Agos’un önünde buluşuyoruz

Hrant Dink katledilişinin 7. yılında anılıyor. Türkiye’nin pek çok yerinde Hrant Dink için anma etkinlikleri düzenlenecek. Hrant’ın Arkadaşları 19 Ocak’ta saat 13.30’da Taksim’den Agos’a yürüyecek.

19 Ocak 2014 Çağrı Filmi from ümit kıvanç on Vimeo.

 

17 Ocak Cuma Günü

Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı

Boğaziçi Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sosyoloji ve Tarih bölümlerinin ortaklaşa olarak düzenlediği Hrant Dink İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü Konferansı'nın bu yıl altıncısı düzenleniyor. Konuşmacı ise Prof. Loïc Wacquant. Kaliforniya Üniversitesi Berkeley'de Sosyoloji bölümünde öğretim üyesi ve Paris'teki Avrupa Sosyoloji Merkezi'nde araştırmacı olan ve kent marjinalliği, tecessüm, ceza devleti, etnik-ırksal tahakküm ve toplumsal kuram konularında pekçok eser sahibi olan Prof. Loïc Wacquant, konuşmasını 17 Ocak Cuma günü saat 14:00'te Albert Long Hall'da yapacak.

18 Ocak Cumartesi

Malatya Hrant Dink Platformu, Hrant Dink’i doğduğu topraklarda anacak. Saat 14.00’de Hrant Dink’in doğduğu eve yürüyüş düzenleyecek.

Af Örgütü de film gösterimi ve söyleşi düzenleyecek. Kadıköy İkinci Yeni Kafe’de saat 19.00’da düzenlenecek olan etkinlikte Ümit Kıvanç’ın “19 Ocak'tan 19 Ocak'a” belgeseli, Şehbal Şenyurt ve Bülent Arınlı’nın “Kırlangıcın Yuvası” isimli belgeseli gösterilecek. Ayrıca Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu'yla bir söyleşi düzenlenecek.

Aka Der saat 15’de Pangea Kültür Merkezi’nde söyleşi düzenleyecek.

19 Ocak Pazar

Mezarı başında anma

Gedikapaşa Surp Hovhannes Ermeni Kilisesi'nde yapılacak olan Pazar ayinininden sonra 12.45'te Balıklı Ermeni Mezarlığı'nda anma yapılacak. 

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda saat 19.30’da Hrant Dink için anma etkinliği düzenlenecek.

Öteki Bisiklet Aktivistleri Ankara İnsan Hakları Anıtı önünde saat: 16.00’da ‘pedallarını Hrant Dink için çevirecek'.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye