Demirtaş: Devlet Hrant Dink’i korumadı, tehdit etti

Partisinin grup toplantısında konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Hrant Dink cinayeti devletin kurum ve kuruluşları içerisindeki ilgili bütün yapıların ya ortaklığı, teşviki ya da doğrudan göz yummasıyla ya da doğrudan tetikçiliğiyle gerçekleşmiştir” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında, “Hrant Dink cinayetiyle ilgili devletin kurum ve kuruluşları içerisindeki ilgili bütün yapıların ya ortaklığı, teşviki ya da doğrudan göz yummasıyla ya da doğrudan tetikçiliğiyle gerçekleşmiş bir cinayetten bahsediyoruz. Açık bir devlet cinayeti Hrant Dink cinayeti. Paraleliyle, AKP’sinin iç içe olduğu ortaklığının olduğu dönemde Hrant Dink istihbarat bilgisinin varlığına rağmen o dönem Trabzon emniyetinin, İstanbul emniyetine yazı yazıp uyarmasına rağmen Hrant Dink’e suikast yapılacak açık bilgisine rağmen maalesef Hrant Dink korunmamış korunmayı bırakın İstanbul vali yardımcısı tarafından tehdit edilmiştir.

Yazdığı bir yazıdan dolayı ‘Ayağını denk al’ tehdidi yöneltilmiştir. Hrant Dink katledildikten sonra aynı katliamcı zihniyet, Hrant Dink’i katletmeye devam etmiştir. O dönemin İstanbul valisi Hrant Dink katliamında son derece başarılı bir performans sergilemiş olmalı ki önce milletvekili, arkasından içişleri bakanı yapıldı. Dönemin istihbarat yetkilileri, Emniyet genel müdürlüğünde üst görevlere rütbelere getirilmiştir” diye konuştu.

Hrant Dink kararını, Yargıtay’ın bozduğunu da belirten Demirtaş, “Ancak, Hrant Dink ailesi ve dostları artık bu yargıdan adalet beklenmeyeceğini öğrenmişler. Bu nedenle duruşmalara katılmayacaklarını ilan etmişlerdir” dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem