Serj Tankian’ın babası Hrant Dink’e ithafen şarkı yaptı

Amerikalı rock grubu System of a Down’ın vokalisti Serj Tankian’ın babası Khatchadour Tankian ‘Inchbes Moranank’ (Nasıl Unutalım?) adlı albümününde Hrant Dink’e bir şarkı ithaf etti. ‘Hrant Dink’ adını alan şarkı için bir de video hazırlandı.

Agos.com.tr - Amerikalı rock grubu System of a Down’ın vokalisti Serj Tankian’ın babası Khatchadour Tankian’ın ‘Inchbes Moranank’ (Nasıl Unutalım?) adlı albümününde Hrant Dink’e bir şarkı ithaf etti. ‘Hrant Dink’ adını alan şarkı için bir de video hazırlandı.

Serj Tankian Facebook’ta paylaştığı videonun altına ise şöyle bir yorum yazdı:

“Dostumuz Jon Del Sesto,Hrant Dink onuruna babam, Khatchadour Tankian'ın albümünde yer alan ‘Hrant Dink’ şarkısı için bir video hazırladı. Hrant Dink 2007’de öldürülen Ermeni gazeteci ve yazardır. Hrant, ‘Screamers’ (Çığlık Atanlar) adlı belgesel için verdiği röportajda, Türkiye Cumhuriyeti’nin Ermeni Soykırımı’nı inkâr etmesine dair konuşmuş ve 301. madde uyarınca kendisine dava açılmıştı.  

Hrant’ın katilinin, aralarında danışıklı dövüş olan milliyetçiler ve kolluk personellerinin de aralarında bulunduğu gruplarla bağlantılı olduğu biliniyor. Bugün Türkiye korkunç bir insan hakları ihlali sicili ve dünyada en çok gazetecinin hapsedildiği ülkelerden biridir.”

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik