Şeyh Sait’in torunu BDP’den aday oldu

Şeyh Sait’in torunu Ali Sait Fırat, Tekman’da BDP’den belediye eşbaşkan adayı oldu. Fırat, “BDP’ye destek açıklamasında bulununca kimi maksatlı kişi ve gruplarca din dışı olduğumuz iddia edildi” diyor.

Erzurum Tekman’da Şeyh Sait’in torunu Ali Sait Fırat, BDP’den belediye eşbaşkan adayı oldu. DİHA’nın haberine göre, 1925’te yaşanan isyanın ardından sürgüne gönderilen Şeyh’in ailesinin bir bölümü 1946’da çıkartılan afla Diyarbakır civarına, bir kısmı da Erzurum bölgesine yerleşti. Dedesi Şeyh Sait’in adını taşıyan Ali Sait Fırat da, 30 Mart yerel seçimlerinde Erzurum’un Tekman ilçesinde BDP’den belediye eş başkan adayı oldu.

‘Bizi ulusal hareketin dışında bir yapı olarak göstermeye çalışıyorlar’

Şeyh Sait’in oğlu, Şeyh Selahattin’in torunu olan Fırat’ın babası Mehmet Sait Fırat, aynı zamanda Şeyh Sait’in tarikat geleneğinin son postnişiniydi. Ali Sait Fırat adaylığından önceki süreci açıklarken, “Destek sunduğumuzu ilan ettiğimizde sanki yeni BDP’ye katılıyormuşuz gibi bir intiba oldu. Hiç öyle değil. Bu hareketin içinde yer alıp sıkıntıyı çekmiş bir aileyiz. Bizi ulusal hareketin dışında bir yapı olarak göstermeye çalışıyorlar. Bu durum bizi rahatsız ediyor. Sadece İslami yönüyle bakılıyor ama Şeyh Sait hem bir din lideridir hem de ulusal bir hareketin lideridir. Bunu birçok insan bilmiyor. BDP’ye destek açıklamasında bulununca kimi maksatlı kişi ve gruplarca din dışı olduğumuz iddia edildi. Şeyh Sait’in yaşayan oğlu amcamız Ahmet Fırat kendi mücadelesini sunuyorsa bir başkasının kalkıp başka bir şey söylemeye hakkı yok” dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem