‘Che’ aileler için zararlıymış

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Detay Müzik’in sanal alışveriş sitesi olan www.redbazaar.net, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararı ile ‘İçeriğinden dolayı’ güvenli internet hizmeti kapsamında aile profilini seçen internet kullanıcılarının erişimine kapatıldı.

EMRE ERTANİ
emreertani@agos.com.tr

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Detay Müzik’in sanal alışveriş sitesi olan www.redbazaar.net, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kararı ile ‘İçeriğinden dolayı’ güvenli internet hizmeti kapsamında aile profilini seçen internet kullanıcılarının erişimine kapatıldı. Alışveriş sitesinin sahibi Hasan Özcan, “İnternet cafelerin, öğrenci yurtlarının ve halka açık işletmelerin internet hizmetini aile paketi kapsamında verdiği göz önünde bulundurulduğunda, bu uygulamayla sitemiz fiilen sansürlenmiştir. Yeni internet kanununun gündeme geldiği bir dönemde bu ‘sansürün’ uygulanmasını manidar bulunuyoruz!” dedi.

BTK’nın kurumsal sitesinde Aile Profili şu şekilde açıklanıyor: “Aile Profili ‘yasaklı liste’ yöntemi ile çalışmaktadır. Bu yöntemde zararlı içerik barındıran sitelerden oluşan listeye erişilememekte, bu liste haricindeki tüm sitelere erişilebilmektedir. Çocuk Profili’nden daha geniş içeriğe sahiptir. Aile Profili listesine, kumar, intihara yönlendirme, çocukların cinsel istismarı, uyuşturucu, sağlık için tehlikeli madde, fuhuş, müstehcenlik, ırkçılık, terör, şiddet, zararlı yazılım vb. içeriklere sahip siteler dâhil edilmektedir.”

Ağustos 2013’te hizmete giren www.redbazaar.net’te, Karl Marx, Rosa Luxemburg, Antonio Gramsci, Charlie Chaplin, Che Guevara, Mahir Çayan, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya, Mazlum Doğan, Ahmet Kaya, Nazım Hikmet gibi isimlerin yanı sıra üzerinde sosyalizm, anarşizm, barış gibi simgelerinin yer aldığı, t-shirt, kupa, anahtarlık, fular benzeri ürünlerin yanı sıra, Hrant Dink Vakfı ile Belge yayınevlerinin kitaplarının satışı yapılıyor.

Kategoriler

Güncel Gündem