Japonya’da 18 gün

Bawer Çakır, 18 gün geçirdiği Japonya izlenimlerini Derkenar’da kaleme almaya başladı. İlk yazı Japonya’ya gidecekler için mini rehber.

BAWER ÇAKIR
bawercakir@gmail.com


Derkenar okuyucuları için dünyanın sokaklarını arşınlamaya devam... Şimdiki durağımız Uzak Asya’nın en ucundaki Japonya. Ada’da geçirdiğim 18 gün boyunca tuttuğum notlar Japonya’ya gitmeyi planlayanlara rehber, gitmek için sebep arayanlara bahane ve şevk olsun.

JR Line hayat kurtarır!

Japonya’ya gitmeden evvel neler yapmak gerektiğiyle başlamak en doğrusu. İşte yola çıkmadan önce kulağa küpe olması gereken şeyler listesi: Ülkede ulaşım çok pahalı olduğu için Japonlar ‘JR Line’ denilen bir amme hizmeti yapmışlar. Bulunduğunuz ülkeden ilgili ofisi bulup kalacağınız süreye göre bir toplu taşıma kartı alıyorsunuz. Bu ilk etapta tuzlu görünebilir ancak o karta vereceğiniz miktarın Tokto - Kyoto arasindaki tek seferlik biletle aynı olduğunu ögrendiğinizde tarifsiz bir mutlulukla dolacaksınız. Kâr ediyoruz hissi çok tatli.

Aklı başında her insan gideceği ülkeye dair araştırma yapar, öncesinde. Siz de elbette yapacaksınız. Bu notların bazıları gerçekten işinize yarayacaktır. Lakin daha ayrıntılı bilgilere ihtiyaç duyacaklar için benzersiz kaynak şu adreste: http://sunkarsemih.wordpress.com/2013/07/27/japonya-gezi-rehberi-2013-surumu ve Japonya Konsolosluğu’nun hazırladığı hesaplı bütçeyle Japonya broşürüne de göz atabilirsiniz: http://www.tr.emb-japan.go.jp/T_03/03.htm

Güzel ve bir o kadar da mühim soru: Nerde kalayım? Uçağınızın Tokyo’ya ineceğini hesaba katarak yazıyorum. Tokyo çok büyük, dev bir metropol. Lakin mükemmel denilebilecek bir raylı sisteme sahip. Şehirde her yere metro ya da trenle gitmek mümkün. Ancak geceyarısından sonra rayları unutun, tek çare taksi ki Japonya’da taksi pahalı. Bu nedenle gece hayatınızın kalbinin attığı Shibuya ya da Shinjuku civarinda bir otelde ya da kiralayacağınız bir dairede kalabilirsiniz. Hostelseverler için çok secenek olsa da yola çıkmadan çok önce rezrvasyon yaptırmanızı öneririm. Airbnb.com sitesi kalacak yer konusunda yardımcı olacaktır.

Biz Noel’de gittik, yeni yıla Japonya’da girdik. Ancak Japonlar çılgın yeni yıl kutlamaları yapmadıkları için saat 00.00’a yaklaştığında sokaklardaki sukünete şaşırdık. Ayrıca yeni yıl tatili nedeniyle ülkedeki bazı ziyaret edilecek yerler kapalı olduğundan, buraları ziyaret edemedik. Soğuk hava da cabası. Takvimi uygun olanlar için Japonya’ya gidilecek en güzel mevsim ilkbahar.

Kategoriler

Derkenar