Ve beklenen dans...

“Yeni yılın ilk dansı” sloganıyla ilk olarak yılbaşında teaserı yayınlanmaya başlanan “Kurt Seyit ve Şura” nihayet izleyicisiyle buluştu. Nermin Bezmen’in “Kurt Seyt & Shura” adlı romanından uyarlanan, yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı dizinin senaryosu, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından yazılıyor.

TUĞÇE ÖZKUŞ
tugceozkus@gmail.com

“Yeni yılın ilk dansı” sloganıyla ilk olarak yılbaşında teaserı yayınlanmaya başlanan “Kurt Seyit ve Şura”  nihayet izleyicisiyle buluştu. Nermin Bezmen’in “Kurt Seyt & Shura” adlı romanından uyarlanan, yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı dizinin senaryosu, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından yazılıyor.  Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Farah Zeynep Abdullah’ın paylaştıkları dizide Serdar Gökhan, Ushan Çakır, Birkan Sokullu gibi isimler de yer alıyor. Geleneklerine bağlı Kırımlı bir Türk ailenin oğlu olan Kurt Seyit ile asil bir Rus ailenin en küçük kızı olan Şura’nın Çarlık Rusyası’ndan kaçıp İstanbul’a gelişlerinin ve  birbirlerine olan aşklarının anlatıldığı dizi, yayınlanmaya başladığı andan itibaren gerek oyuncularıyla, gerekse kostüm ve makyajlarıyla sosyal medyada en çok konuşulanların arasına girmeyi başardı. Elde edilen reytinglere ve sosyal medyadaki yorumlara bakılacak olursa diziyi beğenenler ve beğenmeyenler arasında da belli bir eşitlik söz konusu.

Eleştirilen konuların en başında her uyarlamada olduğu gibi kitapla dizinin aynı yönde ilerlemiyor olması geliyor. Öncelikle dizide izlemiş olduğumuz açılış sahnesi kitapta yer almıyor. Ve ilerleyen bölümlerde Kurt Seyit’in en büyük düşmanı olacak olan Petro’ya (Birkan Sokullu) dizinin ilk sahnelerinde bu düşmanlık için güçlü bir neden verilmiş oluyor. Diğer yandan pek çok izleyicide, dizi tanıtımlarının oldukça sık yayınlanmasıyla beklentilerin artmış olması sonucu bir hayal kırıklığı yaşandı. Balo sahnesindeki dansların uzunluğu, buna karşın Kurt Seyit ve Şura’nın birbirlerine aşık olma süreçlerinin kitaba oranla çabucak geçiştirilmesi, bir çok kişiyi yeterince tatmin edemedi. “Kurt Seyt & Shura” kitabının yazarı Nermin Bezmen ise vermiş olduğu röportajlarda  izleyinin bunun bir roman “uyarlaması” olduğunu unutmamasını ve diziyi “sayfa sayfa” takip etmemesini özellikle belirtiyor. Tüm bunların yanı sıra başta Kıvanç Tatlıtuğ olmak üzere oyuncuların göstermiş oldukları performanslar, kostümler ve prodüksiyon genel anlamda tam not aldı. Şimdiye kadar iyi rollerde görmeye alışık olduğumuz Birkan Sokullu’nun da Petro karakteriyle bu sezon yıldızının parlayacağı muhtemel.

“Kurt Seyit ve Şura”  yayınlanan ilk bölümüyle açık ara farkla birinci olması beklenirken birinciliği Küçük Ağa dizisine kaptırarak ikinci olarak reyting anlamında beklenen başarıyı yakalayamamış olsa da, özellikle Kıvanç Tatlıtuğ faktörüyle şimdiden sezonun en çok konuşulan dizisi olacağı ve gündemi belirleyeceği kesin.                                                                                                           

Kategoriler

Derkenar