Aslolan top oynamaktır!

Barış Karacasu, 27 Şubat’ta Ankara’da Pembe Hayat tarafından ‘Seks İşçiliği ve İnsan Hakları’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol maçını şapgir için yazdı. İki Gençlerbirliği taraftar grubu, KaraKızıl ve HOÇ [Hepimiz Orospu Çocuğuyuz] ile Fahişeler arasında gerçekleşen halı saha maçını Halil İbrahim Dinçdağ yönetti.

BARIŞ KARACASU

Ankara’da zaman zaman acayip şeyler oluyor, pek çok örgüt farkındalık yaratmak için futbolu kötü emellerine alet ediyorlar. Misal geçmişte LGBTİ örgütleri yapmıştı, sonra mülteci haklarına dikkat çekmek için yapıldı. Şimdi de Pembe Hayat’ın 3 Mart Dünya Seks İşçileri Hakları günü vesilesiyle düzenlediği Seks İşçiliği ve İnsan Hakları başlıklı bir dizi etkinliğin içinden fırladı bir maç. Üstelik bu sefer işin içinde iki farklı Gençlerbirliği taraftar grubu da vardı: KaraKızıl ve HOÇ [Hepimiz Orospu Çocuğuyuz]. Tesadüf bu ya KaraKızıl maçtan kısa bir süre önce günübirlik bir manifesto yayınlamıştı, ne olup ne olmadıklarına dair. HOÇ’un ne olduğu, nerede durduğu ise isminden menkul. Karşılarında ise bütün alımları ile Fahişeler...

Sahaya çıkanların hepsi için amaç top oynamak kadar görünür de olmaktı. Bir yanda futbolla başka türlü ilişkilenilebileceğini söyleyenler; diğer tarafta daha büyük oynayanlar, hayatla ilişkilenmenin bin bir rengini haykıranlar. Maruz kaldıkları şiddeti ve baskıyı, ayrımcılığı, dışlanmayı faş edip mahrum kaldıkları her türden haklarını talep edenler... Eh durum böyle olunca da kimsenin gizlisi saklısı, kaydı kuydu olmuyor. Herkes gönlünce yeşil halıda boy gösteriyor. Aba yeleğiyle, şortuyla, pantalonuyla gelen de var; jartiyeri, büstiyeri, korsesiyle gelen de... Halı saha memlekete geleli böyle taraftar görmemiştir; tezahüratlar, şarkılar, bağrışmalar ortalık şenlik alanı, cümbüş var. Ha bir de ortam dinlemesi yapmaya gelen “ahlak masası”ndan arkadaşlar... Akıl sır ermez kerametlerine diyip, bir süre uzaktan izledikten sonra uzuyorlar.

Maç da maç ama! Bir kere KaraKızıl&HOÇ kalecisi tarihe geçiyor: Bir maçta, hemen her cinsel yönelimden gol yiyor. Fahişeler rahat durmuyor, maçın sonucuna kendi lehlerine tesir etmek için rakibi baştan çıkarmanın bin bir yolunu deniyorlar, akıbet başarılı da oluyor. Arada göğüs göğüse savunma yapıyorlar, göğüsler fora. Yeri geliyor ceza sahasında sigara molası veriliyor, tel kenarından sohbet ediliyor. Sonra bir anda ortalık karışıyor, taraftar meşalelerle sahaya dalıyor. Leblebi gibi gol atılıyor.

Hasılı kelam, bildiğimizden başka bir maç oynanıyor. Son düdük çaldığında skor Fahişeler 30, KaraKızıl&HOÇ 5 olarak kayda geçiyor. Formalar değişiliyor, kutlamaya gidiliyor.

Kategoriler

Şapgir