Öcalan’ın özgürlüğü için İtalya’da kampanya

Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası kapsamında Le Monde Diplomatique ve İl Manifesto’ya yarım sayfalık ilan verildi.

Le Monde Diplomatique gazetesinin İtalyanca baskısında ülkenin önde gelen siyasetçi, akademisyen ve yazarları ile büyük sendikalarından CGIL’in de bulunduğu kurumlar, ‘Öcalan’a özgürlük’ için yarım sayfa ilan verdi. İtalya genelinde 70 bine yakın imza toplanırken, ilanda Nobel Ödüllü Dario Fo, AP eski Başkan Yardımcısı Luisa Morgantini, tiyatro oyuncusu Carmine Monaco gibi isimler de imza attı. Gazetenin İtalyanca Mart ayı baskısında yer alan ilan, İl Manifesto gazetesinde de yayımlandı.

ANF’nin haberine göre, metne imza atanlar arasında İtalya’da tanınan bilim insanları, siyasetçi, yazar, hukukçu, sanatçı, teolog, belediye başkanı vb. tanınmış isimlerin arasında Nobel Edebiyat ödüllü yazar Dario Fo, Avrupa Parlamentosu eski başkan yardımcısı Luisa Morgantini, Yeniden Yapılanma Komünist Partisi sekreteri Paolo Ferrero, Ekoloji ve Özgürlükler Solu Grup Başkanı Genare Migliore, eski bakan Oliviero Di Liberto, Bari Üniversitesi Etnoloji bölümünden Prof. Anna Maria Rivera, Roma Üniversitesi’nden Prof. Maria İmmacolata Macioti ile Prof. Enzo Scandurra ünlü yayınevi ECRA’nın yöneticilerinden Andrea Giuffre, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü teolog Giulio Girardi, Viterbo belediye başkanı Leonardo Michellini, Alessandria Belediye başkanı Maria Rfita Rosa ile tiyatro oyuncusu Carmine Monaco da bulunuyor.

İlanda, “Öcalan’a Özgürlük için Eylül 2012’den Haziran 2013’e kadar 3 kıtada yürütülen kampanya kapsamında toplam 1,5 milyon imza toplandığı” da belirtiliyor.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

İtalya kampanya imza