Berkin’in cenazesine katılanlar fişleniyor mu?

Polis, Berkin Elvan’ın cenazesine katılanlara Halaskârgazi Caddesi’nde TOMA ve biber gazlarıyla çok sert müdahale etmişti. Emniyet olay günü olan 12 Mart’a ait kamera kayıtlarını toplamaya başladı. Agos’tan da görüntüler talep edildi.

EMRE ERTANİ
emreetani@agos.com.tr

14 yaşında başına isabet eden gaz fişeği sonucu 269 gün komada kalan Berkin Elvan, 11 Mart’ta hayata veda etmişti. 12 Mart günü Şişli Meydanı’nda Berkin için yapılan törene yüz binlerce insan katılmış ve cenazenin Feriköy Mezarlığı’na defnedilmesinin ardından polisin çok sert müdahalesi başlamıştı. Biber gazından etkilenen onlarca insan da Agos’a sığınmıştı.

Polis, olay gününe ait kamera kayıtlarını toplamaya başladı. Harbiye Polis Merkezi, Agos’a ilettiği yazıda, 12 Mart 16.00 ile 13 Mart 11.00 saatleri arasındaki kamera kayıtlarını “CD’yi program ile birlikte CD ortamına kaydedilerek Polis Merkezimize ulaştırılması” ifadeleriyle talep etti.

Kayıtların neden istendiğine dair sorumuz üzerine, Harbiye Polis Merkezi’nden “güvenlik amaçlı bir araştırma için görüntülerin istendiği” açıklaması yapıldı. 

Kategoriler

Güncel Gündem