Topkapı Surp Nigoğayos Kilisesi’nde kermes ve sergi

Okulların yararına düzenlenen kermeslerde, sıra bu hafta Levon Vartuhyan İlköğretim Okulu’ndaydı. Okul Aile Birliği ve Kadınlar Kolu üyeleri tarafından hazırlanan ve 26 Mart Çarşamba günü Topkapı Surp Nigoğayos Kilisesi’nde yapılan kermesin standlarında, yiyecekler, Levon Vartuhyan’a özel ‘muffin’ler, giyim eşyaları, Zadig’e özel süsler ve sepetler yer aldı. Kermeste, Topkapı Vakfı Başkanı Monik Ergan’ın resimleri de ziyaretçilerle buluştu.

FOTOĞRAF: MİHRAN MANUKYAN

ALİDA ÖZSİMONYAN
alida.ozsimonyan@gmail.com

Okulların yararına düzenlenen kermeslerde, sıra bu hafta Levon Vartuhyan İlköğretim Okulu’ndaydı. Okul Aile Birliği ve Kadınlar Kolu üyeleri Hermine İnciyan, Talin Taşçı, Julya Mavyan, Kristin Kerteş, Nadya Sırmabıyıkoğlu ve Şemsa Boy tarafından hazırlanan ve 26 Mart Çarşamba günü Topkapı Surp Nigoğayos Kilisesi’nde yapılan kermesin standlarında, yiyecekler, Levon Vartuhyan’a özel ‘muffin’ler, giyim eşyaları, Zadig’e özel süsler ve sepetler yer aldı. Kermeste, Topkapı Vakfı Başkanı Monik Ergan’ın resimleri de ziyaretçilerle buluştu.

Levon Vartuhyan öğrencileri yararına bu yıl üçüncüsü yapılan sergi dolayısıyla görüştüğümüz Monik Ergan, “Ben amatörüm, fakat çocukların yararına olduğu için bu resimleri büyük bir keyif ve emekle yapıyorum” dedi. Dört yıl Kristin Saleri’den karakalem dersi aldığını ancak sonrasında çok uzun bir süre resimden uzak kaldığını belirten Ergan, bu dönemde cemaat içi faaliyetlere ağırlık verdiğini söyledi. Ergan, okulun kapanması gündeme geldiğinde, çocukların hangi şartlar altında büyüdüklerini görmek için, tek tek her birinin evine gittiğini, ailesiyle tanıştığını ve bu ziyaretlerin ardından, okulun başına geçmeye karar verdiğini söyleyerek, 2005’ten beri ayakta duran okul için öncelikle sponsor bulunması için çalıştıklarını belirtti. İlk yıl sadece resim sergisi açabildiklerini, ikinci yıldan itibaren sergiye kermesin de eşlik ettiğini belirten Ergan, “Bu yılki sergi bir buçuk yılık bir çalışma sonucunda ortaya çıktı. İçinde, çocukluğumu anlatan bir resim de yer alıyor. Dilerim uğurlu gelir” dedi.

Kategoriler

Toplum Kilise