‘Öyle bir muhtar adayı yok’muş!

İstanbul Cerrahpaşa'da muhtar adayı olan Ermeni yurttaş Jaklin Kurt'un adaylığının gizlendiği ortaya çıktı.

 

 

 

 

 

 

Filor Uluk

Oyların kullanıldığı iki okuldan biri olan Davutpaşa Lisesi’nde Jaklin Kurt’un pusulaları bulunmadığı gibi, Kurt’ın ismini soran seçmenlere sandık görevlileri öyle bir muhtar adayı olmadığını söyledi. BirGün gazetesinde Zeynep Kuray imzasıyla yer alan haber şöyle:

Mahalle sakinlerinden Filor Uluk’un BirGün’e durumu aktarması üzerine Cerrahpaşa’ya giderek, Jaklin Kurt’un adaylığının çekildiğini sanan birçok seçmenin oy kullanmadığına tanık olduk.

Oy kullanmaya gittiği Davutpaşa Lisesi’nde muhtar adayı Jaklin Kurt’un pusulalarını bulamayan Filor Uluk, “Kurt’un pusulalarını sandık görevlilerine sorduğumda, ‘Öyle bir muhtar adayı yok. Sadece iki muhtar adayı var’ dediler. Israrla Kurt’un muhtar adayı olduğunu söylediğimde o isimde bir aday olmadığını tekrarladılar. Emin olmak için tüm sınıfları gezdim, ancak aynı cevapla karşılaştım” dedi.

TAHAMMÜLSÜZLÜK

Filor Uluk ,“Bir Ermeni yurttaş olarak, Samatya semtinde Ermeni halkına yönelik yaşanan ırkçı saldırılardan sonra bir Ermeni kadının örgütsüz bir şekilde siyasete atılmasını hayal bile edemezdim. Bu nedenle Jaklin Kurt’un aday olduğunu öğrenince çok sevindim” dedi. Muhtar oyunu kullanamayan Uluk, “Konu saldırmak olunca Ermenilerin liste halinde isimleri yer alırken, söz konusu adaylık olunca ara ki bulasın” diye konuştu.

Davutpaşa Lisesi’ne muhtar adayı Jaklin Kurt’u sorduğumuzda öyle bir aday olmadığı cevabını alsak da, birkaç sokak ötede bulunan Sancaktar Hayrettin Ortaokulu’nda Kurt’un hem pusulaları mevcuttu hem de kendisi sandıkta görevliydi. Davutpaşa Lisesi’nde adaylığının gizlendiğini öğrenen Kurt, bu durumu tahammülsüzlük olarak adlandırdı. Kurt, sandık görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağını vurguladı. 

Kategoriler

Güncel Gündem