Udi Yervant Diyarbakır Korosu’nda

Diyarbakır’da dünyaya gelen ve 1992’de yerleştiği ABD’den geçen yıl dönerek memleketi Diyarbakır’a yerleşen udi Yervant Bostancı, devlet korosuna alınmak için beklediği kadroya kavuştu. Yervant Bostancı, böylelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda görev yapacak olan ilk Ermeni sanatçı oldu.

Diyarbakır’da Türkler, Kürtler, Ermeniler ve Yahudilerin bir arada yaşadığı, halk arasında ‘Gâvur Mahallesi’ olarak bilinen Hançepek’te dünyaya gelen Bostancı, ABD’den, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in “Yurdunuza dönün” çağrısı üzerine, 21 Haziran 2013’te memleketi Diyarbakır’a dönmüştü. Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda sanatçı olarak görev yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuran müzisyen, geçen yıl Ekim ayında ön sınavı geçmiş ve ilk aşamada ‘misafir sanatçı’ olarak kabul edilmişti. Katıldığı genel sınavı da geçen udi Yervant, koronun kadrolu ilk Ermeni sanatçısı olarak göreve başladı.

Agos’a konuşan Bostancı, geçen ay kadrosunun verildiğini belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in danışmanlarıyla geçen yıl bu konuyla ilgili konuştum. Çok sıcak baktılar. Benim de yüreğim buralarda. ABD’de hiçbir sorunum yoktu ama Diyarbakır sevdası her zaman içimi yakmıştı” dedi. Bostancı, ayrıca, geçen hafta koroda, söz ve bestesi kendisine ait olan ‘Yanarım’ adlı eserinin bir kıtasını Ermenice, bir kıtasını da Türkçe olarak okuduğunu söyledi.

Kategoriler

Toplum Fark Yaratanlar