Sevag mezarı başında anıldı

24 Nisan 2011’de zorunlu askerlik yaparken öldürülen Sevag Şahin Balıkçı, Şişli Ermeni Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anmada konuşan baba Garabet Balıkçı, “Başbakan’ın Sevag Şahin Balıkçı’nın da anmasını beklerdim” dedi.

UYGAR GÜLTEKİN
uygargültekin@agos.com.tr

FOTOĞRAF: BERGE ARABIAN

Batman’ın Kozluk İlçesi’nde 24 Nisan 2011’de zorunlu askerlik yaparken öldürülen Sevag Şahin Balıkçı mezarı başında anıldı. 24 Nisan Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu’nun düzenlediği anmaya, Ermeni Diasporası’ndan Diana Yaylayan, Armenian General Benevolent Union Avrupa Ofisi Başkanı (AGBU/ Ermeni Hayırseverleri Genel Birliği) Nicolas Tavitian, European Grassroots Antiracist Movement Başkanı (EGAM/ Avrupa Irkçılık Karşıtı Hareket) Benjamin Abtan ve Ermenistan’ın ilk Dışişleri Bakanı ve muhalefet lideri Raffi Hovhannisyan katıldı.  Balıkçı’nın mezarına karanfiller bırakıldı.

Anmada konuşan anne Ani Balıkçı, Başbakan Erdoğan’ın açılamasının sevinç yarattığını ancak cinayetlerin de aydınlatılması gerektiğini söyledi. Balıkçı, “Bu umarım ağzımıza bal çalmak değildir. Yüzyıl önce bir soykırım yaşandı. Ben de bir kılıç artığıyım. Biz eskiden bunu konuşamazdık ama artık konuşabiliyoruz. Bu soykırımı bilmeyen gençler var onlar da artık bunu bilsinler” diye konuştu.

Baba Garabet Balıkçı ise “Başbakan Erdoğan’ın Sevag Balıkçı’yı da anmasını beklerdim” dedi.

Kategoriler

Güncel Gündem