Kara Para Aşk’ın şaşırtıcı dinamizmi

Tuğçe Özkuş, başrollerini Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün’ün paylaştığı ‘Kara Para Aşk’ dizisini yazdı.

 

TUĞÇE ÖZKUŞ
tugceozkus@gmail.com

Başrollerini Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün’ün paylaştığı ‘Kara Para Aşk’  dizisi, ‘Muhteşem Yüzyıl’ ve ‘Ankara’nin Dikmeni’ gibi güçlü yapımların karşısında yayın hayatına başladı.  Sosyal medyada oldukça ilgi gören dizi, reytinglerde her ne kadar zirveyi  henüz zorlayamamış olsa da her yeni bölümde yükselen reytingiyle dikkat çekiyor.

Dizide, önceki projelerini büyük bir hayranlıkla izleidğimiz ve ekranlara bir süredir ara veren ve özlenen oyuncular bulunuyor. Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün gibi oyuncuların yanı sıra Nebahat Çehre ve Erkan Can gibi önemli oyuncular da  ‘Kara Para Aşk’ta yer alıyor. Ay Yapım’dan Kerem Çatay’ın yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmenliğini ise Ahmet Katıksız  üstleniyor.

Bambaşka bir serüven

Birbirleri için tamamen yabancı olan Engin Akyürek’in canlandırdığı Ömer Komiser ile Tuba Büyüküstün’ün canlandırdığı Elif karakterinin, en yakınlarını aynı arabada kaybetmeleriyle başlayan ortak hikâye,  dinamik konusuyla yayın hayatına start verdi.

Ömer nişanlısı Sibel’in katilini bulmaya çalışırken , Elif de öldürülen babasını aslında pek de tanımadığını, karanlık işlere bulaştığını keşfeder. Bazı hayal kırıklıkları yaşar, bir yandan da borçlarını temizlemek, kaçırılan kardeşini kurtarmak için babasının bir yerlere sakladığı elmasları bulmaya çalışır ve bir anda kendisini bambaşka bir serüvenin içinde bulur.

İlk bölümlerinde bazı mantık hatalarıyla karşılaştığımız dizide, dikkati çeken en önemli konu da ‘bekâret’ konusu oldu. Ömer Komiser’in nişanlısı ile Elif’in babasının yasak aşk yaşamadıklarının, bekâret testiyle kanıtlanmasıyla birlikte, dizide yaratılan  ‘bekâret önemli’ algısı bir çok izleyicinin tepkisini çekti.

Van, İstanbul ve Roma gibi farklı şehirlerde çekilen bölümleriyle de oldukça konuşulan dizide, oyuncuların performansları da oldukça tatmin edici. Özellikle Saygın Soysal’ın hayat verdiği Metin Dündar karakteri dizide en çok dikkat çeken performanslardan biri. Erkan Can, zalim ve iyiyi aynı anda oynuyor, kimilerinin katili olup bir başkasının ‘kurtarıcısı’ görünen nev-i şahsına münhasır Tayyar Dündar karakterine hayat veriyor.

Dinamik bir konuyla başlayan ve sürekliyici sahneleriyle dikkat çeken ‘Kara Para Aşk’, ilerleyen günlerde reyting savaşına kurban düşecek mi yoksa gittikçe yükselen başarı grafiğiyle zirveye oturabilecek mi, hep beraber göreceğiz.

Kategoriler

Derkenar