5Harfliler yenileniyor!

2012’den beri yayında olan ve kadın gündeminin peşinde olan 5Harfliler sitesinin altyapısı yenilemek için bir kampanya başlattı. İki hafta daha sürecek olan kampanyaya okurların desteği bekleniyor.

TAMAR NALCI
tamar.nalci@gmail.com

Mart 2013’te kendileriyle yaptığımız röportajda, “’Üç harfliler’ gibi 5Harfliler de Türkiye'de korku filmi unsuru mudur sizce?” diye sormuştuk 5Harfliler ekibine. 5Harfliler’den Çağla, “Kadınlar değil ama değil durum korku unsuru” demişti.

İstediğiniz gibi adlandırın, bayan-hanım-kadın meselesi yeterince korkutucu bir haldeyken, ataerkil birey-toplum-devlet de bu korku filminin başrolündeyken kadınlara tüm bunları eleştirdikleri, dalga geçtikleri, yorumlarını paylaştıkları ve hatta gündem oluşturdukları bir alan yaratan, 2012 yılından beri yayında olan, ‘kadın gündeminin peşinde koşan’ bir site 5Harfliler...

5Harfliler, kurulduğu günden bu yana arkadaşlardan, çevreden, okurlardan aldıkları manevi destekle giderek büyüyen, bugüne dek 1000’e yakın yazının yayınlandığı, sosyal medyada çokça paylaşılan bir mecra haline geldi.

Şimdi ise yenilenme zamanı... Okuyucu kitlesi giderek artan web sitesini yaşadığı teknik sorunları giderebilmek, çok daha işlevsel yeni bir websitesiyle okurlarına ulaşabilmak için, kendi tabirleriyle “telefondan, tabletten, çamaşır makinesinden girilebilecek” yeni bir site yapmak istiyorlar. Bunun için de online bir kampanyayla ihtiyaçları olan maddi desteği toplamaya çalışıyorlar. 7 Mayıs’ta başlattıkları ve okurlarından oldukça ilgi gören kampanya, ‘5Harflileri seven, iyi ki var diyen’ herkesten destek toplamaya devam ediyor.

5harfliler desteğinizi bekliyor. from 5Harfliler on Vimeo.

‘Daha iyi, daha ferah, daha zengin içerikli’ bir 5harfliler sitesi görmek ve bunun için destek olmayan isteyenler, 15 gün daha devam edecek olan kampanyaya şu linkten ulaşarak destek verebilirler: 

Kategoriler

Şapgir