Haygazyan rektörü İstanbul’da

Beyrut’ta faaliyet gösteren Haygazyan Üniversitesi rektörü Paul Haidostian, 14 Haziran Cumartesi günü Harbiye’deki Getronagan Lisesi’nden Mezunlar Derneği’nde bir konuşma yapacak. İstanbul Ermeni toplumuyla buluşacak olan Haidostian, dinleyicilere, Haygazyan Üniversitesi deneyimini anlatacak.

Beyrut’ta faaliyet gösteren Haygazyan Üniversitesi rektörü Paul Haidostian, 14 Haziran Cumartesi günü Harbiye’deki Getronagan Lisesi’nden Mezunlar Derneği’nde bir konuşma yapacak. Getronagan Ermeni Lisesi, Sayat Nova Korosu ve Aras Yayıncılık’ın organizasyonuyla İstanbul Ermeni toplumuyla buluşacak olan Haidostian, dinleyicilere, Haygazyan Üniversitesi deneyimini anlatacak.

1955’te kurulan Haygazyan Üniversitesi, Lübnan’ın en saygın eğitim kurumlarından biri. Dünyanın farklı bölgelerinden Ermeni öğrencilerin yanı sıra, Ermeni olmayan pek çok öğrenci ve akademisyene sahip olan Haygazyan, Ortadoğu gibi sancılı bir coğrafyada onyıllar boyunca önemli bir eğitim merkezi olma niteliğini yitirmedi.

Beşeri bilimler enstitüsü olarak 1955’te kurulan Haygazyan Üniversitesi Amerikan modeline göre ve İnilizce eğitim veriyor. Edebiyat, işletme, fen bilimleri alanlarında lisans, sosyal bilimler ve işletme alanında da yüksek lisans derecesi veriyor.

Okul, ismini Konya Cenanyan Enstitüsü’nün eski başöğretmeni Dr. Armenag Haygazyan’dan alıyor. Üniversite 1955’te açıldığında 43 öğrenci kayıtlıydı. 1975’te Lübnan’da yaşanan iç savaşa kadar öğrenci sayısı 650’ye çıkmıştı. Halihazırda fakülte öğrencileri ve 150 kişilik kadrosu ile üniversitenin mevcudu 900.

Kategoriler

Toplum Okullar