Haftanın etkinlik çizelgesi: 14-20 Haziran

Haftanın etkinlik çizelgesini sizin için derledik.

KONSER

14 Haziran: Üç farklı alternatif grup olan; ‘ÇGS’, ‘Eskiz’ ve ‘Kes’, Peyote Canlı Sahne’de. Güzel sanatlar eğitimi alan 3 genç tarafından 2007′de kurulan ‘Eskiz’, yeni albümlerinden parçalarını ilk kez çalacak olan ‘Kes’ ve boykot kararından sonra ilk konserleri olan ‘ÇGS’ grubunun konserleri, 14 Haziran akşam 21:00’de

15 Haziran: Sakıp Sabancı Müzesi 'Altı Köşk' Bahçesi’nde gerçekleşen Pazar klasikleri dinletisinin ikincisinde viyolonselde Dilbağ Tokay ve piyanoda Emine Serdaroğlu bir araya geliyor. Konser sabat saat 10.30’da.

15 Haziran: Hayvanlar Alemi grubu uzun süreden sonra ilk defa bir araya geliyor. Arkaoda’da sahnede olacak grup, henüz piyasaya çıkmamış ''Twisted Souvenirs'' den parçaları da seslendirecek.

20 Haziran: Zeybekler, rebetikolar, oyun havaları, kasap havaları ve tangolarıyla memleketin şenlikli gruplarından Kırıka tekrar İstanbul’a dönüyor. İkinci albümü “Yılların Ettiğini”ni geçen sene yayınlayan grubun konseri Peyote’de.

FİLM GÖSTERİMİ

15 Haziran: Kargart’ta devam eden ‘Mümkün -Gerçekleşen Ütopyalar’ sergisi kapsamında Brezilyalı ‘Topraksızlar’ kolektifini konu alan bir belgesel gösterilecek. Metin Yeğin’in, Topraksızlar kolektifinin on lideriyle yaptığı görüşmeler üzerinden, hareketin neoliberalizme karşı yürüttüğü mücadelenin ve zaferin öyküsüni anlatan belgesel, yönetmenin katılımıyla Pazar akşamı Karga’da.

      FESTİVAL

Bu yıl 13. kez gerçekleşecek ‘One Love Festival’, 14 ve 15 Haziran tarihlerinde, Parkorman’da düzenleniyor. Festivalde, Bonobo, Basement Jaxx, Mogwai, Moderat gibi dünyaca ünlü gruplar sahne alacak.

Uluslararası İstanbul Opera Festivali kapsamında, C. W. Gluck imzalı ‘Beklenmedik Karşılaşma’ adlı opera, Salzburg Devlet Operası tarafından 14 ve 15 Haziran akşamı 20:00’de, Süreyya Operası’nda sahnelenecek.

TİYATRO

14 Haziran: 3.Yeni Metin Yeni Tiyatro Festivali kapsamında gerçekleşecek olan ‘Galata Perform :: Dil tiyatrosu’20:30’da Galata Perform’da. Yeşim Özsoy Gülan’ın yönettiği trajikomik oyun, orta sınıf bir ailenin hayatını, günümüzdeki tüketim ve şehirleştirme olguları üzerinden işliyor.

18-19 Haziran: 18. İstanbul Tiyatro Festivali’nde ilk gösterimini yapan ‘Yalnızlar Kulübü’ nün yazarı Sami Berat Marçalı, yönetmenliğini üstlendiği ‘Üst Kattaki Terörist’ tiyatrosuyla, İkincikat – Karaköy’de. 70 dakika süren oyun, 18 – 19 Haziran akşam 20:30’da izlenebilir.

SERGİ

Özcan Uzkur’un 2012’deki ‘Shithdeath’ sergisinin devamı niteliğindeki ‘Genesis’, 3 Ağustosa kadar Zorlu Center PSM - Sanat Galerisi’nde görülebilir. Sanatçı eserlerinde, liflerle oluşturduğu kimliksiz bedenlerin iki ve üç boyutlu hallerini işlemiştir.

13 sanatçının eserlerinden oluşan, küratörlüğünü Özlem İnay Erten’in yaptığı, ‘İklim Değişikliği’ başlıklı karma sergi 16 Ağustos’a kadar Bozlu Art Project’te görülebilir.

6 Haziran 2014 - 20 Haziran 2014 tarihleri arasında her türlü mekânı sergi alanı olarak değerlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla yola çıkan farklı disiplinlerden sanatçılar “-Hey, ben buradayım!” demek için hafta içi ve hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arası, Haliç Tersanesinde. Herhangi bir galeri tarafından temsil edilmeyen ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu kişilerin işleri, etkinlik kapsamında 15 gün sürecek.

Doğan Doğan (Derin His)

Doğan Doğan, Dirimart'taki ikinci kişisel sergisini açıyor. Göz - mekan - zaman üçgeninde şekillenen eserlerini ‘Derin His’ isimli sergisiyle, 12 Temmuz’a kadar Dirimart’ta.

ATÖLYE

17 - 21 Haziran arasında, her gün saat 11:00’de, Akbank Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘Dans Atölyesi’ başlıklı bir etkinlik düzenlenecek. Bu etkinlik, Brezilya'dan Venezüella'ya, dünyanın çeşitli şehirlerinden gelen koreografların eğitmenliğinde düzenleniyor.