Kenya'da saldırı: Ölenlerin sayısı 48'e yükseldi

Kenya'nın doğusunda silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 48'e yükseldi. Saldırıyı Eş-Şebab örgütünün düzenlediği tahmin edilse de henüz üstlenen olmadı.

Fotoğraf: AA

Kenya'nın doğusunda silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısının 48'e yükseldiği bildirildi.

Polis Müfettişi David Kimaiyo, AA muhabirine yaptığı açıklamada silahlı kişilerin Somali sınırı yakınlarındaki Mpeketoni kentinde bir karakol ile iki otele düzenlediği saldırılarda 14 kişinin daha öldüğünü, ölü sayısının 48'e yükseldiğini açıkladı.

Kent sakinlerinden Ali Lalo Uweso, saldırganların evleri basarak insanları öldürdüğünü kaydetti.

Saldırganların evine girmesini önlemek için saatlerdir nöbet tuttuğunu dile getiren Uweso 'Dışardan çok sayıda silah ve patlama sesi duyuluyor' dedi.

Kenya İçişleri Bakanı Joseph Ole Lenku, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, yaklaşık 50 kişilik grubun kente iki küçük minübüs ile geldiğini belirtti.

Yapılan ilk açıklamalarda, saldırının Eş-Şebab örgütünce düzenlendiği ileri sürülmüş, hükümet de örgütü suçlamıştı. Ancak şimdiye kadar saldırıyı üstlenen olmadı.

Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkede Hristiyanların yaşadığı kentlerden biri olan Mpeketoni, daha önce de Eş-Şebab militanlarının saldırısına uğramıştı. İki ay önce kentteki kilisede bir el bombası bulunmuş ve imha edilmişti.

Kategoriler

Güncel Dünya