Trans Onur Haftası devam ediyor

Beşincisi düzenlenen Trans Onur Haftası ‘Faili Devlet’ temasıyla başladı. 22 Haziran Pazar günü Onur Yürüyüşü’yle yürüyüşle son bulacak hafta boyunca trans haklarını odağa alan pek çok panel gerçekleştirilecek.

İstanbul LGBTT aktvistleri, haftasonu trans cinayetlerine dikkat çekmek için Boğaziçi Köprüsü’nden dev bir gökkuşağı bayrağı ve “trans cinayetleri politiktir” yazılı pankart asmıştı. 

İstanbul LGBTT aktvistleri, haftasonu da trans cinayetlerine dikkat çekmek için Boğaziçi Köprüsü’nden dev bir gökkuşağı bayrağı ve “trans cinayetleri politiktir” yazılı pankart astı.Beşincisi düzenlenen Trans Onur Haftası ‘Faili Devlet’ temasıyla başladı. 22 Haziran Pazar günü Onur Yürüyüşü’yle yürüyüşle son bulacak haftada pek çok panel gerçekleşiyor.

Transların hak mücadelesine dikkat çekmek amacıyla bu sene beşincisi düzenlenen Trans Onur Haftası 16 Haziran Pazartesi başladı. Harbiye’deki Mekân Artı’da gerçekleşecek olan panellerin tümü, trans bireylerin yaşadığı sorunları ele alacak.

19 Haziran Perşembe saat 14:00’de ‘Trans Maphuslular’, 16:00’da ise ‘Sosyalist örgütlerde transfobi ile mücadele yöntemleri’ isimli iki panel düzenlenecek.

20 Haziran Cuma saat 15:00’de, 2013 yılının Eylül ayında hayatını kaybeden ‘Voltrans’ın kurucularından Ali Arıkan’ın anılacağı ‘Ali Bey; Bir LGBTİ Emekçisi’ adlı panel gerçekleşecek.

21 Haziran Cumartesi, saat 16:00’de ise ‘Sokaklardan örgütlülüğe, örgütlü güçlü özgürlüğe; Trans hareketinin dünü ve bugünü’ ve ‘Bir ilk; Trans misafirhanesi’ panellerine katılmak mümkün.

Cumartesi akşamı gerçekleşecek  ‘But Trans Güzellik Yarışması’nın ardından, 22 Haziran Pazar saat 17:00’de Taksim Tramvay Durağın’dan başlayacak onur yürüyüşüyle, 5. Trans Onur Haftası son bulacak. 

5. Trans Onur Yürüyüşü’nün çağrı metninde eşcinsel, biseksüel, trans ve interseks bireylere yönelen saldırıların gittikçe arttığı vurgulanırken “Yeni anayasa ve Nefret Suçları Yasası yapım sürecinde yürütmüş olduğumuz tüm kampanyaları görmezden gelen, tüm çağrılarımıza kulak tıkayan hükümet katletmeye devam edin mesajını ısrarla yayıyor” deniyor. (MM/GK)

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları