Haftanın etkinlik çizelgesi: 20-27 Haziran

.

KONSER

20 Haziran: Efsane müzisyen Bob Dylan, 20 Haziran akşam 20:00’de, Black Box İstanbul’da sahne alacak. Dylan, 60’larda başladığı kariyerinde ikinci kez İstanbul’a uğruyor. 

20 Haziran: Alternatif müzik grubu Peyk, 4 yıl aradan sonra ikinci albümü olan ‘İçimdeki İz’ den şarkılarıyla, 20 Haziran akşam 20:30’da, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde.

21 Haziran: Arkaoda’da Haylayf Ş. Üçgeni ve Ha Za Vu Zu kolektifleri sahnede olacak. Akşam saatlerinde gerçekleşecek konserler öncesinde ise mekanda gün boyu performanslar, dekor yapımı ve mini konserler var. 

27 Haziran: Daimi şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası dünyanın saygıdeğer genç piyanistlerinden Yuja Wang ile sahnede olacak. Tchaikovsky’nin bir numaralı piyano konçertosu Richard Strauss’un Orkestra İçin Alp Senfonisi’nin icra edileceği İstanbul Müzik Festivali kapsamındaki konser 27 Haziran Cuma akşamı Zorlu Center PSM’de. 

FİLM GÖSTERİMİ

22 Haziran: Malatya’da ilk defa gerçekleştirilecek Onur Yürüyüşü öncesinde, Malatya HDP Binası'nın konferans salonunda ‘Benim Çocuğum’ belgeseli gösterilecek. LİSTAG'lı anne ve babaların katılacağı gösterimin ardından Soykan Parkı’na Malatya'da ilk Onur Yürüyüşü gerçekleşecek. 

 

27 Haziran: 1951 yapımlı ‘El Pisito (Küçük Bir Daire)’  filmi, Akbank Sanat’ın düzenlediği ‘Akbank Sanat Sinema Günleri’ kapsamında 27 Haziran öğlen 14:00’de, Akbank Kültür ve Sanat Merkezi’nde gösterimi yapılacak. 

 

FESTİVAL

21 Haziran: Ekşi Sözlük tarafından düzenlenen ‘Ekşi Fest’, 21 Haziran’da Life Park’ta. Festivalde, İspanyol asıllı Fransız müzisyen Manu Chao, Baba Zula, Sattas gibi birçok yerli ve yabancı müzisyen sahne alıyor.

22 Haziran: BirGün Gazetesi'nin bu yıl ilk kez düzenleyeceği BirGün-lük Festival pazar günü Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda. Kadro epey kalabalık: Selda Bağcan, Yeni Türkü, Feridun Düzağaç, Aylin Aslım, Harun Tekin, Hüsnü Arkan, Birsen Tezer, Erkan Oğur, İsmail H. Demircioğlu, Luxus, Bajar, Fırat Tanış ve Büyük Ev Ablukada sahnede olacak. 

SERGİ

İstanbul Modern’in kuruluşunun 10. yılı kapsamında hazırlanan ‘‘Çok Sesli’’, Türkiye’de görsel ve işitsel sanatlar arasındaki etkileşimlere işaret etmeyi ve bu alandaki güncel üretimlerden bir seçki sunmayı hedefliyor. Çelenk Bafra ve Levent Çalıkoğlu'nun küratörlüğünü yaptığı sergide Nevin Aladağ, Fikret Atay, Semiha Berksoy, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Burhan Doğançay, Cevdet Erek, Borga Kantürk, Servet Koçyiğit, Füsun Onur, Ferhat Özgür, Erinç Seymen ve Merve Şendil'in işlerini görmek mümkün. 27 Kasım'a kadar sürecek segi 27 Haziran itibariyle başlıyor. 

İFSAK Yönetim Kurulu STK projeleri kapsamında, İSİG (İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi) işbirliğiyle açılan ‘Çocuk İşçiler’ fotoğraf sergisi, İbrahim Zaman Sergi Salonu’nda. Türkiye’deki farklı fotoğrafçıların işlerinden oluşan sergi, 30 Haziran’a kadar görülebilir.

‘Adalar'da Tanrı'nın Evleri’ isimli fotoğraf sergisi, 30 Haziran’a kadar Büyükada Çınar Müze Alanı’nda görülebilir. Adalar’daki her dine ve mezhebe ait Tanrı’nın evlerinin fotoğraflarına yer verilen serginin küratörlüğü Deniz Koç Çeliker’e, tasarımı ise Sera Dink’e ait.

13 sanatçının eserlerinden oluşan, küratörlüğünü Özlem İnay Erten’in yaptığı, ‘İklim Değişikliği’ başlıklı karma sergi 16 Ağustos’a kadar Bozlu Art Project’te görülebilir.

ATÖLYE

21 Haziran: Garanti gençlik atölyeleri kapsamında düzenlenen Graffiti Atölyesi, 21 Haziran öğlen 12:00’de İstanbul Modern’de. Sokak sanatı olarak tanınan graffitinin özelliklerini tanıtan bu atölye çalışması, 16 yaş ve üzeri gençlerin kendilerine yeni stilller geliştirmeleri yardımcı oluyor.

21 Haziran: Chefschool Eğitmen Şefi Sasha Rana Kumar’ın eğitmenliğinde düzenlenen Çin Mutfağı atölyesi, 24 Haziran akşam 19:00’de Istanbul Culinary Institute’de

Kategoriler

Güncel Yaşam