Ali Öz davası Yargıtay’ı bekliyor

Hrant Dink cinayetinde görevi ihmal suçundan yargılanan Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz’ün davası, Yargıtay’dan gelecek olan kararı bekliyor.

Hrant Dink cinayetinde görevi ihmal suçundan yargılanan Dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Ali Öz’ün davası, Yargıtay’dan gelecek olan kararı bekliyor. 
 
Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 17 Haziran’da yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan Albay Öz katılmadı. Duruşmaya Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu ve Öz’ün avukatı Ali Sürmen katıldı.  Mahkeme Ali Öz’ün de aralarında bulunduğu sanıklarla ilgili Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın Yargıtay’daki incelemesi bitmediği için duruşmayı erteledi. 
 
Öz ve 7 asker hakkında Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde 'görevi ihmal ve evrakta sahtecilik' suçlamasıyla dava açılmıştı. Bu dava sürerken, Adalet Bakanlığının incelemesi sonucu Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde de Ali Öz'e aynı suçtan ikinci bir dava açıldı ancak mahkeme, aynı suçtan iki dava olamayacağı gerekçesiyle davayı reddetmişti. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi ise Albay Ali Öz ve Yüzbaşı Metin Yıldız'a 6 ay, diğer 4 askere ise 4'er ay hapis cezası vermişti.
 
Dink ailesi avukatlarının başvurusu üzerine Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kararını görüşen Yargıtay, davaların Ağır Ceza Mahkemesinde birleştirilmesi gerektiği halde davanın Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesince reddedilmesinin usule aykırı olduğunu belirterek, bu mahkemenin kararını bozmuştu. Bu karar üzerine Albay Ali Öz'ün yeniden yargılanmasına başlanmıştı.
 

Kategoriler

Güncel Dink Davası