Dünya Bankası'ndan Ermenistan tarımı için 33 milyon dolar kredi

Dünya Bankası, Ermenistan’a tarım sektörü için 32.67 milyon dolar kredi verileceğini açıkladı. Kredinin, ülke kırsalında gittikçe artan yoksulluk, işsizlik ve göç oranlarını azaltacağı düşünülüyor.

Dünya Bankası, Ermenistan’ın tarım sektörü için 32.67 milyon dolar kredi verileceğini açıkladı.

Tarımda kaynak yönetimi oluşturmak için çalışan ‘CARMAC’ sivil toplum örgütüne verilen fon, ülkenin dağlık bölgelerinde yapılan mera çiftçiliğinin tüm ülkede daha verimli ve sürdürülebilir olmasını amaçlıyor.

Programın bir başka amacı da Ermenistan kırsalında giderek yükselen işsizlik, yoksulluk ve göç seviyesini aşağıya çekmek.

Dünya Bankası Ermenistan Direktörü Jean- Michel Happi, en az 50 bin çiftçinin fondan yararlanacağını belirtiyor. Fon hedefleri arasında tarım üreticilerinin ürünlerini yerel ve uluslararası pazara sokmak da yer alıyor.

Bu sene ikincisi verilen tarımsal kalkındırma donu programına 2011 yılında başlanmış, ülkeye öncelikle 16 milyon dolar verilmişti.

1992 yılında beri Dünya Bankası ve Uluslararası Kalkınma Birliği’yle işbirliği içinde olan Ermenistan, bugüne kadar 1.87 milyar dolar kredi aldı. (GK)

Kategoriler

Güncel Ermenistan