Dolapdere'de zabıta baskını

Beyoğlu ilçesine bağlı Dolapdere semtinde her pazar günü kurulan bit pazarına dün sabah saatlerinde Beyoğlu zabıtası baskın düzenledi.

ÖZGÜN ÇAĞLAR
ozguncaglar@agos.com.tr

Beyoğlu ilçesine bağlı Dolapdere semtinde her pazar günü kurulan bit pazarına dün sabah saatlerinde Beyoğlu zabıtası baskın düzenledi. Zabıtalar kendilerine verilen emir doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, pazarın bitişindeki sokaklarda duran işportacılardan açtıkları tezgahları kaldırmasını istedi ve sonrasında tezgahları hızlıca toplamaya başladı. Mahallelinin ve pazara alışveriş için gelenlerin yoğun tepki gösterdiği baskın sırasında birkaç işportacı zabıtaya doğrudan direndiyse de, sokaktan tezgahlarının kaldırılmasına engel olamadı.

Daha önce böyle bir zabıta baskınına şahit olmadıklarını söyleyen Dolapdereliler, tepkilerini 'Zaten 1-2 Lira kazanıyoruz buradan!', 'Aç mı kalalım, illa hırsızlık mı yapalım?' şeklinde gösterdi. Zabıta baskınının neden yapıldığına dair bilgi almak için aradığımız Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise, baskının sebebini kendilerinin de bilmediğini, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü'nden gelen bir emir doğrultusunda bit pazarına ekip yolladıklarını belirtti.

Her pazar günü sabahın erken saatlerinde kurulan pazara İstanbulluların ilgisi yoğun. Pazarda özellikle ikinci el kıyafetler ve kullanılmış elektronik eşyalar satılıyor. İstanbul'daki birçok bit pazarından, satılan ürünlerin fiyatının makul olması nedeniyle ayrılan pazar, Dolapdereliler için başlıca geçim kaynaklarından biri.

Kategoriler

Güncel Yaşam