Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, İspanya Senatosu üyesini kabul etti

Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbandyan, İspanya Senatosu üyesini kabul etti. Görüşmede Ermenistan ve AB işbirliğine yönelik konular konuşuldu.

Urko Aiartza Azurtza ve Edward Nalbandyan 

Ermenistan Dışişleri bakanı Edward Nalbandyan 30 Haziran’da İspanya Senatosu üyesi Urko Aiartza Azurtza’yı kabul etti; konuğa “Ermenistan’ın Avrupalı Dostları” (EuFoA) kuruluşu direktörü Eduardo Lorenzo Ochoa refakat etti.

Görüşmede Ermenistan ve AB işbirliğine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Nalbandyan, İspanyol senatörün Karabağ’ı ziyaretinden memnuniyetini belirterek, benzer ziyaretlerin Karabağ sorununu öğrenme ve varolan duruma ilişkin yerinde bilgi alma olanağı verdiğini kaydetti.

İspanya Senatosu üyesi Azurtza, kendisi için Ermenistan ve Karabağ ziyaretinin çok önemli olduğunu, Ermenistan-İspanya işbirliğinin daha da pekişmesi ve derinleşmesi yönündeki faaliyetlerinin devam edeceğinin teminatını verdi.

İspanya senatörünün Ermenistan’a ziyaretinden bir hafta önce, İspanya’nın özerk Navarra eyaleti parlamentosu Ermeni Soykırımı’nın tanıyan kanunu kabul etmişti. Kanun, Navarra parlamentosunun Ermenistan’a ziyareti sonrasında gelmişti. (LA)

Kategoriler

Güncel Dünya Ermenistan