Başepiskopos Ateşyan'ın dolandırılması mahkemeye taşındı

Başepiskopos Aram Ateşyan'ı dolandırdığı iddia edilen sanık Kemal Tayfun Nargin'in yargılanmasına başlandı.

Kumkapı'daki Sansaryan Han'ın Ermeni Patrikhanesi'ne verildiğini belirterek, Başepiskopos Aram Ateşyan'dan tapu devir masrafları olarak 6 bin lira aldığı iddia edilen sanık Kemal Tayfun Nargin'in, 'nitelilikli dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı. 

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Kemal Tayfun Nargin katılmadı. Şikayetçi Aram Ateşyan ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada beyanı sorulan Başepiskopos Ateşyan, geçen yıl ramazanda bir iftarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kumkapı'daki Sansaryan Han'ın Ermeni Patrikhanesi'ne iadesi için görüştüğünü belirterek, 'Bir kaç gün sonra sanık şahıs patrikhaneyi telefonla aramış. Sekreterden patrikhanenin adresini istedikten sonra bize geldi. Kendisini milli emlak müfettişi olarak tanıttı. Bu kişi, bana Başbakanlık'tan geldiğini ve Sansaryan Han'ın bize iade edileceğini söyledi' diye konuştu.

Sanığın Başbakanlık antetli bir kağıdı doldurduğunu ve imzaladığını aktaran Ateşyan, bu kağıdın iade formu olduğunu ve bir kaç gün sonra tapunun orijinalini getireceğini söyleyen sanığın hediye istediğini anlattı.

Ateşyan, bu karara sevindiği için sanığa 3'er bin liradan 6 bin lira verdiğini ve sanığın teşekkür edip gittiğini kaydetti.

Aradan 10 gün geçmesine rağmen herhangi bir haber çıkmaması üzerine avukatlarına incelettirdiği belgenin sahte olduğunu anladığını ve bu belgeyi dönemin bakanlarından Egemen Bağış'a gösterdiğini belirten Ateşyan, olayı da anlattığı Bağış'ın durumu Başbakanlığa aktardığını dile getirdi.

Aram Ateşyan, sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini sözlerine ekledi.

Avukat soruşturmanın genişletilmesini talep etti

Ateşyan'ın avukatı Ali Elbeyoğlu, olayın göründüğü kadar basit olmadığını öne sürerek, 'Olay günü Patrikhane'deki kamera kayıtlarının silindiği anlaşılmıştır. Soruşturmanın genişletilmesini talep ediyorum' dedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, İzmir'de oturan sanığın ifadesinin talimatla alınması yönündeki daha önceki yazının yenilenmesine ve şikayetçi Başepiskopos Aram Ateşyan'ın davaya müdahil olma talebinin bir sonraki duruşmada karara bağlanmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Kategoriler

Güncel Gündem